Veiligheid

Preventie en veiligheid bij de KNRM

Als maatschappelijke organisatie wil de KNRM bijdragen aan een veilig recreatief gebruik van het water. Door aandacht te besteden aan preventie, moeten verdrinking, verwonding, materiaalschade en ongerief bij de waterrecreant worden voorkomen. De KNRM hanteert als uitgangspunt bij haar preventieprogramma: veilig uit, veilig thuis!

De KNRM constateert dat de waterrecreant in bepaalde situaties gedrag vertoont dat gevaren en risico’s met zich meebrengt. De preventie uitingen van de KNRM moeten watersporters bewust maken van de gevaren en risico’s behorend bij hun gedrag, zodat zij anders gaan handelen en de risico’s mijden.

Door aandacht te besteden aan preventie zorgt de KNRM voor een (extra) binding met de waterrecreant, watersportorganisatie en samenwerkingspartners in hulpverlening. Dit doen wij uiteraard niet alleen. Wij hebben heel veel samenwerkingspartners die ons meehelpen in onze doelstelling.

Lezingen en trainingen

Met regelmaat verzorgt de KNRM lezingen voor groepen van dertig personen of meer. Het programma bestaat uit een korte inleiding over het werk van de KNRM, vertoning van een film en gelegenheid tot het stellen van vragen of het aangaan van discussies. Bij interesse kunt u HIER meer informatie vinden over onze lezingen.

Ook organiseert samenwerkingspartner STC-KNRM op aanvraag speciale trainingen voor zeezeilers en watersporters. Als Offshore trainingscentrum zorgt zij ervoor dat iedereen die op zee werkt of vaart ook weer veilig thuiskomt. Bij interesse kunt u HIER meer informatie vinden over trainingen voor watersporters.

Veiligheid voor surfers

Lees meer

Veiligheid voor duikers

Lees meer

Veiligheid voor kinderen

Lees meer

Veiligheid op het strand

Lees meer

Veiligheidstips voor vaarders

Laat je niet verrassen! Het water is onvoorspelbaar en verandert zomaar van je beste vriend in je grootste vijand…
Natuurlijk kun je altijd rekenen op de redders van de KNRM. Maar met een goede voorbereiding kun je ook veel problemen voorkomen.
Word jij liever niet verrast? Download dan direct onze 10 tips voor op je mobiel of als printversie in A4 formaat.

Lees meer over hoe je een noodgeval kan voorkomen

Waarom een reddingvest?

Lees alles over reddingvesten

Lees meer

Hotspotkaart KNRM

Voorkom een noodgeval

Lees meer

Wij helpen bij noodgevallen op het water

Wat te doen bij een noodsituatie?

Lees meer

Kent u de KNRM Helpt app al?

KNRM Helpt, de officiële app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), ondersteunt u met veel handige functies bij het plannen van uw vaartocht en tijdens uw trip zelf.

De KNRM Helpt app is handig voor elke voor watersporter die wil genieten van een heerlijke onbezorgde dag op en aan het water en is beschikbaar voor zowel IOS als Android telefoons. De KNRM Helpt app biedt naast de vele handige functies voor ondersteuning op/aan het water ook een functie om direct hulp te vragen als er problemen zijn.

Bent u in nood? Gebruik dan de rode belknop en wordt doorverbonden naar het Kustwachtcentrum. Als er hulp nodig is die niet spoedeisend is, dan verloopt het contact via de groene belknop naar de KNRM Helpt Assistentie Centrum. Bij beide alarmeringen stuurt de app gegevens en positie door. Gebruikers van de app worden geregeld op de hoogte gehouden van alle mogelijkheden en vernieuwingen van de app.

Download de KNRM Helpt App voor IOS of Android

Image
Image
Infographic KNRM Helpt app
Als maatschappelijke organisatie wil de KNRM bijdragen aan een veilig recreatief gebruik van het water.

Veiligheidstraining voor watersporters

De samenwerkingspartner STC-KNRM organiseert op aanvraag speciale trainingen voor zeezeilers en watersporters. Op zee en op ruime binnenwateren is men bij calamiteiten aan boord in beginsel immers geheel op zichzelf aangewezen.

STC-KNRM is een Offshore Trainingscentrum op een unieke plek in de Rotterdamse haven. Als Offshore Trainingscentrum zorgt zij ervoor dat iedereen die op zee werkt of vaart ook weer veilig thuiskomt. STC-KNRM traint o.a. personeel van de branches Olie & Gas, Offshore Wind en de Maritieme sector.

De complete training bevat o.a. brandbestrijding, eerste hulp aan boord, kapseis-drill en overlevingstechnieken op zee. De training duurt een dag en is bestemd voor groepen.

Ga voor meer informatie en voor het aanvragen van een offerte naar de website van STC-KNRM.

https://www.stc-knrm.nl/trainingen/calamiteitentraining-watersporters-zeezeilers

Het laatste nieuws over de KNRM Helpt app

Meer artikelen tonen Artikelen worden geladen... Geen berichten meer

Wat kan ik geven?