Skip to main content

KNRM donateur:
Redder aan de wal

Steun de KNRM

Redder aan de wal. Zo noemen wij onze donateurs. Dat zijn betrokken mensen die de KNRM vrijwillig steunen met een vast bedrag per maand, kwartaal, (half)jaar, of met een eenmalige bijdrage. Ze zijn onmisbaar voor onze organisatie en net zo belangrijk als onze vrijwilligers op de reddingstations. Zonder hun financiële ondersteuning kunnen wij ons belangrijke werk niet doen: het redden en helpen van mensen in noodsituaties op het water. Word jij ook KNRM donateur? 

Jouw donatie gebruiken we om onze vrijwillige redders op te leiden en om onze reddingboten en reddingmaterieel aan te kopen en te onderhouden. Welk bedrag je wilt schenken, bepaal je zelf. Wij zijn blij met iedere euro die je voor de KNRM kunt missen. 

DIT KRIJG JE ALS KNRM DONATEUR

Als Redder aan wal hoor je bij onze organisatie. Samen zijn we de KNRM. We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten en hebben wat leuke extra’s voor je als vaste KNRM donateur:

Meevaren met de reddingboot. Als donateur mag jij één keer per jaar meevaren met één van onze reddingboten. Dat kan op de jaarlijkse Reddingbootdag. Dan zijn alle reddingstations open voor publiek. Alleen als Redder aan wal mag je (bij goed weer) mee aan boord.

Magazine De Reddingboot. Drie keer per jaar (januari, april en oktober) ontvang je het KNRM-donateursblad De Reddingboot. Hierin lees je van alles over het werk van de KNRM en onze reddingsoperaties. Met onder andere aansprekende verhalen van redders en mensen die gered zijn of de KNRM op bijzondere wijze steunen.

Gratis toegang Reddingmuseum. Je krijgt van ons ieder jaar een donateurspas waarmee je gratis het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder kunt bezoeken.

Donateurservice

Heb je vooraf nog vragen of ben je al donateur en wil je een wijziging doorgeven? Neem dan gerust contact op met Annelies Koolen van onze Donateursservice of bekijk de veelgestelde vragen.

Annelies Koolen

Donateursservice

Tevens medewerker afdeling Communicatie & Fondsenwerving

Periodieke gift

Profiteer van fiscaal voordeel 

Een periodieke gift aan de KNRM kan fiscaal voordeel bieden. Eenmalige giften zijn niet of maar gedeeltelijk aftrekbaar. Als je ons voor minimaal vijf achtereenvolgende jaren steunt met een vast bedrag, mag je dit bedrag volledig van de belasting aftrekken. Ook voor de KNRM is dit gunstig: het geeft ons meer financiële zekerheid voor de toekomst.

Hoe pak ik dit aan?

Om van deze fiscale regeling te kunnen profiteren, moeten we de periodieke schenking vastleggen in een schriftelijke overeenkomst. Wij hebben hiervoor al een standaardovereenkomst gemaakt.

Volg de onderstaande stappen:

 • Download de overeenkomst;
 • Vul de gevraagde informatie in;
 • Onderteken de overeenkomst;
 • Stuur de overeenkomst naar onderstaand adres:

KNRM
t.a.v. Cora Bartels
Antwoordnummer 507
1970 WB IJmuiden

 • Of e-mail de overeenkomst naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De KNRM ondertekent ook beide formulieren en stuurt een exemplaar aan je terug; 
Bewaar de overeenkomst als eventueel bewijsstuk van je giftenaftrek voor de belastingdienst.   

Persoonlijk contact

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk contact? Onze relatiebeheerders Cora Bartels en Cees Prins vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Neem gerust contact op.

Cora Bartels

Relatiebeheer schenken en nalaten

Tevens Financieel controller

Cees Prins

Relatiebeheer schenken en nalaten

Eenmalig schenken? Natuurlijk kan dat ook!

Steun je ons liever met een eenmalige gift? Dan kan dat natuurlijk ook! Met ieder bedrag zijn we blij. Met jouw hulp leiden we onze redders op en onderhouden we onze reddingmaterialen. Misschien vind je het leuk om bijvoorbeeld materialen of een overlevingspak te schenken. Laat het virtuele bootje onder aan de pagina varen door het heen en weer te schuiven en in beeld verschijnt bij elk bedrag het artikel dat wij ervan kunnen aanschaffen.  

Wil je eenmalig een groot bedrag schenken? Dan kunnen we in een persoonlijk contact overleggen hoe jij dat graag besteed zou willen hebben. Misschien wil je je gift koppelen aan een lokaal KNRM-reddingstation of wil je de aanschaf van een nieuwe reddingboot of boothuis mogelijk maken.  

Eenmalige gift
Inzamelingsactie online

Kom ook in actie voor de KNRM!

Heb je plannen om een inzamelingsactie te organiseren voor de KNRM? Wil je liever in plaats van cadeaus voor je verjaardag of jubileum een gift aan de KNRM? Dan helpen wij je graag met de organisatie daarvan. De KNRM is niet alleen heel blij met jouw hulp, we hebben die ook keihard nodig. Onze organisatie is volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Met jouw hulp kunnen wij blijven doen waar we goed in zijn: mensen en dieren in nood op het water helpen.  

Via ons crowdfundingplatform ontdek je meer over de mogelijkheden. Je kunt er inspiratie opdoen, direct doneren aan een specifieke actie of project of zelf een inzamelingsactie starten. 

Samen in actie voor de KNRM!

Wil je wel geld inzamelen op je evenement, feest of jubileum, maar wil je dat niet doen via online crowdfunding? Ook daar hebben we aan gedacht. Je kunt bij ons een ‘Partyboot’ lenen, samen met promotiemateriaal, die je op je evenement kunt neerzetten. Het is een grote collectebus in de vorm van een reddingboot. Wil je meer weten over de Partyboot, bel met (0255) 548 484 en vraag naar Annelies Koolen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar onze Donateurservice.

BUNKERBOOTJE

Heb je ruimte op de toonbank van je winkel, bij de kassa of op de balie van je jachthaven voor een bunkerbootje? Ook met een bunkerbootje kun je voor de KNRM geld inzamelen. Vraag om een kleine extra bijdrage voor de KNRM aan jouw klanten. En dat kan tegenwoordig ook door de QR code op het bunker bootje te scannen en digitaal geld over te maken. Wil je meer weten over het Bunkerbootje, bel met (0255) 548 484 en vraag naar Marlies van Damme of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar ons Donateurservice.

Inzamelingsactie offline

Dit doet de KNRM met jouw donatie

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk. Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.  

Vind je het leuk om te zien wat we van jouw donatie kunnen kopen? Bekijk hier de materialen en opleidingen die wij nodig hebben voor onze reddingacties. Wordt jij ook KNRM donateur?

Handstakelicht

€ 20,00

Handstakellicht aan boord van de reddingboot die bij nood of zoekactie kan worden afgestoken.

Laarzen

€ 30,00

Geef warme comfortabele voeten aan een vrijwillige redder van de strandploeg!

Thermovest

€ 65,00

Warm vest bij gure wind en regen onder het overlevingspak. Geef een vest voor een KNRM vrijwilliger.

Flitslicht

€ 90,00

Noodflitslicht op het overlevingspak. Onbreekbaar, waterdicht, tot 5 km zichtbaar. Geeft 50 tot 70 flitsen per minuut.

Verrekijker

€ 200,00

Levensreddend! Waterbestendig, lichtsterk, onmisbaar voor zoekacties naar drenkelingen.

Pieper

€ 245,00

Met deze pieper wordt een vrijwilliger gealarmeerd. Binnen 10 minuten na alarmering moet een redder aan boord van de reddingboot zijn!

Helm

€ 850,00

Geef een veiligheidshelm. Hoofdbescherming met ingebouwde communicatieset voor redders op open reddingboten.

AIS MOB

€ 280,00

Levensreddend! Door deze noodzender kan een overboord geslagen vrijwilliger weer teruggevonden worden.

Overlevingspak (Basis)

€ 1.635,00

Levensreddend! Een overlevingspak beschermt tegen onderkoeling en geeft drijfvermogen als een redder overboord geslagen is.

Opleiding schipper

€ 3.800,00

Schippers van reddingboten hebben jaren ervaring en opleiding. Hun schippersopleiding leert ze nog beter leidinggeven. Investeer in de schippers van de toekomst!

Opleiding opstapper

€ 5.500,00

Het complete opleidingspakket bevat meer dan zeven opleidingen en cursussen. Investeer in de vrijwillige redders van de toekomst!

Buitenboordmotor

€ 10.000,00

Er zijn meer dan 50 buitenboordmotoren in gebruik op de reddingvloot. Ieder jaar worden er acht vervangen. Wilt u een grote gift doen en daar meer advies over? Neem dan contact met ons op.

  Mis de boot niet!
  Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

  Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.