Bekijk dan ook onze veelgestelde vragen Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.
Wie Maak Jij
Onvergetelijk?
Wijk aan zee reddingboot is vol
In de bijzondere campagne 'Wie maak jij onvergetelijk van de KNRM kreeg je de kans om de naam van een geliefde (of die van jezelf!) op onze nieuwe reddingboot te zetten. Dit is de eerste boot van de KNRM waarop donateurs een naam kunnen vereeuwigen. Dat maakt de deelname nog unieker. Elke keer weer als deze reddingboot straks uitvaart om mensenlevens te redden of hulp te verlenen varen deze 5000 namen mee.
De nieuwe reddingboot van Wijk aan Zee heeft inmiddels 5.000 namen die mee gaan varen. Je kunt je dus niet meer opgeven. Natuurlijk kan je ons altijd steunen, zodat wij professioneel en kosteloos 24/7 kunnen blijven helpen en redden.
De bouw van 'jouw' boot
Voordat de bouw van de nieuwe reddingboot kan starten zijn we nog druk met het uitwerken van de bouwtekeningen en gaan we in gesprek met scheepswerven. Er komt nogal wat kijken bij de realisatie van een reddingboot voor de KNRM.
Heb je een naam gedoneerd, dan nemen we je graag per mail mee in dat proces. Met foto’s, informatie en leuke interviews met bouwers en betrokkenen. Wanneer de nieuwe boot te water is gelaten, nodigen we je uit voor een vipbezoek tijdens een feestelijke bijeenkomst! Tijdens deze bijeenkomst kan je de reddingboot van dichtbij bewonderen en natuurlijk meteen je naam op de boot bekijken.
"Deze actie spreekt mij zeer aan. Toen ik las dat het om de nieuwe boot van Wijk aan Zee ging was ik helemaal enthousiast. De naam die ik opgegeven heb, is van mijn vader en die is geboren in Wijk aan Zee. Weliswaar al een tijd geleden overleden, maar ik vind het een schitterende gedachte dat hij op deze manier stiekem ook nog iets bijdraagt aan de KNRM."
"Mooie actie om aan mee te doen. Onze hond Gijp, een chocola-bruine labrador ging altijd mee varen en stond het liefst met zijn kop in de wind op het voordek. Hij is al een paar jaar niet meer onder ons en ik mis hem nog elke dag. Hoe mooi is het om zijn naam op een reddingboot te plaatsen."
SILKE
"Wat mooi dat ik mijn schoonvader via zijn naam op de reddingboot levend kan houden. Hij woonde jaren op zijn klipper, die hij zelf verbouwd en weer zeilend heeft gemaakt. Altijd op en rond het water levend, is dit een prachtige manier en biedt een mooie troost in deze moeilijke tijd"
JANNEKE
"Mijn opa en oma zijn op 24 april 1951 met de ‘New Australia’ van de Molukken naar Nederland gekomen. Een reis van meerdere weken over zee. Hoe mooi is het dat ik hun in Nederland een plekje kan geven op een reddingboot van de KNRM. Zelf hoop ik ooit met onze eigen zeilboot naar de Molukken te zeilen. Een droom of wens die wel wat voeten in aarde heeft. Maar wie weet. De cirkel rond te maken. Over het water terug naar de plek waar hun reis in 1951 begon. Mijn man is donateur/ lid van de KNRM. Vol trots varen wij met de vlag van de KNRM in het want. Hopende dat we ze nooit op het water nodig gaan hebben."
MAROES
Toen ik een mail kreeg met deze aktie, moest ik gelijk denken aan mijn opa. Hij is begin mei 1940 als rode-kruis soldaat op de “Actina” richting Rotterdam gevaren om daar de slachtoffers van de bombardementen te redden en te helpen. Voordat hij zich daadwerkelijk kon gaan inzetten, heeft de vijand daar 11 mei 1940 een stokje voor gestoken en is de boot gezonken. “Om niet te vergeten”. Het leek het mij een eervolle herinnering aan hem.
PETRA
Een prachtig initiatief. Ik heb de naam Onno van Baaren opgegeven. Dit is een neef van mij die in 1997 tijdens zijn eerste reis als leerling Marof (Maritiem Officier) is omgekomen als gevolg van een lasongeluk aan boord van het MS Wilma voor de kust van Colombia, onderweg naar het Panamakanaal. Onno was op dat moment 19 jaar oud. De Radio Medische Dienst is toen ook geraadpleegd, maar hulp was niet meer mogelijk. Onderzoek wees uit dat het lasapparaat niet was goedgekeurd voor gebruik aan boord van koopvaardijschepen. Er ontbrak een spanningsverlagend relais. Zijn naam op de reddingboot is een link met de zee, waar zijn toekomst lag. We zullen hem nooit vergeten. Ik heb het certificaat inmiddels overhandigd aan de vader van Onno. Dat gaf uiteraard emoties, maar ook trots en dankbaarheid.
PETER