45 KNRM reddingstations

KNRM reddingstation locaties

Je vindt onze reddingstations langs de Noordzeekust, in het Waddengebied en aan de ruime binnenwateren, zoals het IJsselmeer, Markermeer, Randmeren en het Zuid-Hollandse en Zeeuwse Deltagebied.  

REDDINGSTATION LOCATIES OPZOEKEN 

Ga met je muis over de stippen op de kaart. Klik erop en er verschijnt een pop-up scherm met meer informatie. Klik door om meer te lezen over het door jou gekozen reddingstation. 

WAT WIJ DOEN

KNRM helpt en redt mensen op en aan het water in spoedeisende en niet-spoedeisende gevallen. In Nederland komen we te hulp met reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen. Wereldwijd geven onze artsen via telecommunicatie medische adviezen aan zieke of gewonde zeevarenden aan boord van koopvaardij- en visserijschepen. Onze lifeguards houden toezicht op zwemmers en strandbezoekers op de Friese Waddeneilanden. We geven veiligheidsvoorlichting aan watersport en beroepsvaart door preventiecampagnes in Nederland.  

icoon1 Reddingstations - KNRM

Search and Rescue (SAR)

Nederland heeft de internationale verplichting om een goed georganiseerd reddingwezen te onderhouden, voor het zoeken en redden van drenkelingen op zee: Search and Rescue (SAR). De KNRM heeft hiervoor de mensen, kennis en kunde.

Lees meer
icoon3 Reddingstations - KNRM

Radio Medische Dienst (RMD)

Via telecommunicatie verlenen KNRM-artsen wereldwijd assistentie aan de beroepsvaart, in geval van een ernstig ongeluk of ziekte aan boord. 24 uur per dag is er een arts oproepbaar bij spoedgevallen.

Lees meer
knrm-icon-019-84x84px-kusthulp Reddingstations - KNRM

Kust-hulpverlening

De KNRM helpt ook op het land. De reddingstations langs de Noordzeekust hebben een kusthulpverleningsvoertuig (KHV-truck) voor gewondentransport in moeilijk begaanbaar terrein of ter ondersteuning van grote zoekacties op het strand en in de duinen.

Lees meer
knrm-icon-018-84x84px-lifeguard Reddingstations - KNRM

Strandbewaking

Lifeguards van de KNRM houden in de zomer dagelijks toezicht op de bewaakte stranden van de Friese Waddeneilanden en Wassenaar.

Lees meer
icoon5 Reddingstations - KNRM

Veiligheid door preventie

Veilig uit, veilig thuis! Dat is ons uitgangspunt. Elke watersporter moet zo goed mogelijk voorbereid het water opgaan. Of je nu gaat varen, surfen of zwemmen, gevaren liggen altijd op de loer. Wat moet je vooral wel doen en wat juist niet? We maken watersporters bewust van de risico’s en geven ze tips & tricks om veilig te recreëren.

Lees meer

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij