Search and Rescue

De KNRM is 24/7 beschikbaar

 

SAR-taken KNRM

Internationaal heet het zoeken en redden van mensen in nood Search and Rescue, algemeen bekend onder de afkorting SAR. Kuststaten, en dus ook Nederland, zijn verplicht om hun reddingwezen goed te organiseren. In ons land is het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hiervoor verantwoordelijk. De operationele leiding voor de Search and Rescue op zee en op de ruime binnenwateren is in Nederland belegd bij het Kustwachtcentrum (KWC) van de Nederlandse Kustwacht in Den Helder.  

De KNRM voert in opdracht van de kustwacht SAR-taken uit. Hiervoor zijn we 24 uur per dag, zeven dagen per week, beschikbaar. Onze vrijwilligers zijn professioneel opgeleid om ingezet te kunnen worden bij acties.  

x
sar Search and Rescue  - KNRM

P2000 Alarm

Wil je op de hoogte blijven van alle P2000-alarmeringen waarbij de KNRM is ingeschakeld? Rechtsboven op onze website kun je klikken op P2000. Dan verschijnt een kaart met ernaast de meldingen, voorzien van datum en tijdstip. Klik je op de betreffende melding, dan gaat in de kaart de stip van het KNRM reddingstation knipperen dat bij de alarmering betrokken was. Als je de pijl van je muis op die stip zet, verschijnt de plaatsnaam van het reddingstation in beeld. 

Wil je weten wat de KNRM nog meer doet?  

large-amelandfoto-slepen-valentijn-lauwersoog-4 Search and Rescue  - KNRM

Hulpverlening zonder spoed

Wanneer je niet in nood bent, maar wel hulp nodig hebt zonder spoed, dan is het niet de bedoeling dat je de kustwacht belt. Je moet dan zelf een hulpverlener zoeken die jou kan helpen. Je vindt de lijst met hulpverleners op de website van de Kustwacht. 

Je kunt ook het KNRM Helpt Assistentie Centrum bellen. Bij voorkeur met behulp van de gratis KNRM Helpt App.

Lees meer
vrijwilligers Search and Rescue  - KNRM

Zelf vrijwilliger worden

Wil jij ook graag in actie komen om anderen te helpen en te redden? En lig je er niet wakker van dat je ’s nachts kan worden opgepiept? Word dan ook KNRM vrijwilliger! We kunnen je inzet goed gebruiken. Neem contact op met het lokale reddingstation bij jou in de buurt of solliciteer op een vacature. Voorwaarde is wel dat je in de buurt van het reddingstation woont en/of werkt. 

Lees meer
p04_achtergrond_a7_4911 Search and Rescue  - KNRM

Word donateur

Wil je geen vrijwilliger worden, maar wil je wel meehelpen? Word dan Redder aan de wal, zo noemen wij onze donateurs. De KNRM krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van giften, donaties en schenkingen. Met jouw bijdrage kunnen wij onze vrijwilligers opleiden en zorgen voor goed materieel. 

Lees meer

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij