Skip to main content

Doneren aan de KNRM
Kies jouw manier

Word KNRM donateur

De KNRM is een goed doel dat voor haar financiering volledig afhankelijk is van donaties van mensen zoals jij. Onze organisatie ontvangt geen subsidie of overheidssteun. Wil jij het goede en belangrijke werk van de KNRM graag steunen? Ervoor zorgen dat wij mensen kunnen blijven redden en noodhulp kunnen verlenen op het water? Help ons dan met een gift of (periodieke) schenking of neem de KNRM op in je testament. Samen zijn we de KNRM.

In actie!

Jaarlijks komt de KNRM zo’n 2500 keer in actie en worden ongeveer 4000 mensen geholpen. In zo’n tien procent van de gevallen waren mensen in direct levensgevaar. Zo’n vierhonderd mensen hadden hun hachelijke avontuur niet kunnen navertellen als de KNRM hen niet te hulp was geschoten. In nog eens zo’n 20 tot 30 procent van de gevallen konden redders van de KNRM voorkomen dat de geredden door veranderende weersomstandigheden of stroming in een levensgevaarlijke situatie terecht zouden komen.

De KNRM is volledig afhankelijk van donaties en giften. Zonder financiële ondersteuning van donateurs kunnen we ons goede werk niet doen. Jouw bijdrage is dus meer dan welkom!

Kom jij ook in actie?

Wie maak jij onvergetelijk?

De KNRM start binnenkort met de bouw van een nieuwe reddingboot. Op deze boot hebben we een plek gereserveerd voor 5.000 namen. Het is bedoeld als een bijzonder en duurzaam eerbetoon aan mensen die geliefd en/of gemist worden. En we willen jou graag de mogelijkheid bieden om een naam toe te voegen. 

Vereeuwig nu een dierbare (of jezelf) op onze nieuwe reddingboot

Met een naam op onze boot zorg je dat iemand nooit wordt vergeten en ben je altijd betrokken bij onze reddingacties. Bovendien krijg je een uitnodiging om ‘jouw’ boot straks te bezoeken. Als tegenprestatie vragen we om een eenmalige donatie van 50 euro per naam. Daarmee help je de KNRM om mensen te redden en draag je bij aan een behouden vaart. Dus WIE MAAK JIJ ONVERGETELIJK? Iemand die je erg mist, iemand van wie je veel houdt of die je eeuwig wilt herinneren. Of misschien iemand die je wilt verrassen of je huisdier? Je eigen naam kan natuurlijk ook. Doe nu mee. Want vol=vol.  

De boot die we voor deze eerste ‘WIE MAAK JIJ ONVERGETELIJK’-campagne hebben geselecteerd is de nieuwe reddingboot voor KNRM-reddingstation Wijk aan Zee. Deze reddingboot uit de nieuwe Van Wijkklasse wordt in 2024 gebouwd en naar verwachting begin 2025 gedoopt en in gebruik genomen.   

Ambassadeur voor 1 dag

In ambassadeur voor 1 dag neemt een bekende Nederlander voor één dag de rol van ambassadeur voor een stichting op zich.

Arts en intensivist Diederik Gommers loopt een dagje mee met de redders van de KNRM. Op station Marken gaat hij mee op oefening en ontdekt hij hoe onvoorspelbaar het werk van de vrijwilligers is..

Ambassadeur voor 1 dag | Deel 1

Diederik Gommers komt aan op KNRM reddingstation Marken. Gijs en Iggy vertellen over hun hachelijke avontuur met een afloop die op het nippertje was.

Ambassadeur voor 1 dag | Deel 2

Onder de indruk van alle verhalen is het tijd voor Diederik om zelf in actie te komen. De oefening gaat beginnen en de vrijwilligers stappen samen met Diederik aan boord voor een oefening op het water.

De KNRM is een ANBI

De KNRM is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat je gift (deels) aftrekbaar is van de belasting. Je donatie of schenking is bij de KNRM in goede handen.

Als door het CBF erkend goed doel (Centraal Bureau Fondsenwerving) voldoen wij aan de strenge kwaliteitseisen van het CBF. Ieder jaar checkt een CBF toezichthouder of wij doen wat we beloven, zorgvuldig met ons geld omgaan en bijdragen aan een betere wereld. 

ANBI

Donateurservice Annelies

Heb je vragen over donateurschap? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de donateursservice helpt je graag verder. Je kunt haar bereiken op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur via telefoonnummer 0255 548 484. Mail je liever? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vergeet niet om duidelijk je naam en adres te vermelden.

Annelies Koolen

Donateursservice

Tevens medewerker afdeling Communicatie & Fondsenwerving

Schenken en nalaten Cora en Cees

Als je overweegt om een schenking te doen of de KNRM op te nemen in je testament, vinden wij het fijn om in een persoonlijk contact de mogelijkheden toe te lichten. Zo kunnen we rekening houden met je wensen. Onze relatiebeheerders Cora Bartels en Cees Prins kunnen je vrijblijvend informeren en begeleiden in je keuze. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0255 548 454 voor een gesprek bij ons op kantoor of bij jou thuis.

Cees Prins

Relatiebeheerder schenken en nalaten

Cora Bartels

Relatiebeheerder schenken en nalaten

Tevens Financieel controller

Dit doet de KNRM met jouw donatie

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk. Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.  

Vind je het leuk om te zien wat we van jouw donatie kunnen kopen? Bekijk hier de materialen en opleidingen die wij nodig hebben voor onze reddingacties. Wordt jij ook KNRM donateur?

Handstakelicht

€ 20,00

Handstakellicht aan boord van de reddingboot die bij nood of zoekactie kan worden afgestoken.

Laarzen

€ 30,00

Geef warme comfortabele voeten aan een vrijwillige redder van de strandploeg!

Thermovest

€ 65,00

Warm vest bij gure wind en regen onder het overlevingspak. Geef een vest voor een KNRM vrijwilliger.

Flitslicht

€ 90,00

Noodflitslicht op het overlevingspak. Onbreekbaar, waterdicht, tot 5 km zichtbaar. Geeft 50 tot 70 flitsen per minuut.

Verrekijker

€ 200,00

Levensreddend! Waterbestendig, lichtsterk, onmisbaar voor zoekacties naar drenkelingen.

Pieper

€ 245,00

Met deze pieper wordt een vrijwilliger gealarmeerd. Binnen 10 minuten na alarmering moet een redder aan boord van de reddingboot zijn!

Helm

€ 850,00

Geef een veiligheidshelm. Hoofdbescherming met ingebouwde communicatieset voor redders op open reddingboten.

AIS MOB

€ 280,00

Levensreddend! Door deze noodzender kan een overboord geslagen vrijwilliger weer teruggevonden worden.

Overlevingspak (Basis)

€ 1.635,00

Levensreddend! Een overlevingspak beschermt tegen onderkoeling en geeft drijfvermogen als een redder overboord geslagen is.

Opleiding schipper

€ 3.800,00

Schippers van reddingboten hebben jaren ervaring en opleiding. Hun schippersopleiding leert ze nog beter leidinggeven. Investeer in de schippers van de toekomst!

Opleiding opstapper

€ 5.500,00

Het complete opleidingspakket bevat meer dan zeven opleidingen en cursussen. Investeer in de vrijwillige redders van de toekomst!

Buitenboordmotor

€ 10.000,00

Er zijn meer dan 50 buitenboordmotoren in gebruik op de reddingvloot. Ieder jaar worden er acht vervangen. Wilt u een grote gift doen en daar meer advies over? Neem dan contact met ons op.

    Mis de boot niet!
    Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

    Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.