Skip to main content

2023

In Rotterdam wordt het World Maritime Rescue Congres gehouden. Dit is de opvolger van de International Lifeboat Conference.

  • Hits: 672

2020

De KNRM start een ambitieus vlootvernieuwingsprogramma. In 15 jaar tijd moet de gehele vloot worden vervangen door nieuwe schepen. Tegelijkertijd worden nieuwe ontwerpen gemaakt voor de vervangende schepen om helemaal up-to-date te zijn.

  • Hits: 1069

2014

De Nh1816 wordt in IJmuiden gedoopt door Koningin Maxima. De reddingboot heeft een bijzondere rompvorm, die comfortabeler vaargedrag biedt en heeft de modernste navigatie- en communicatiemiddelen aan boord. Het experimentele schip wordt gestationeerd in IJmuiden.

  • Hits: 1052

2010

De KNRM start met KNRM Lifeguards op Terschelling. Met drie reddingposten en 12 lifeguards per dag, gedurende de vakantieweken in de zomer, wordt op verzoek van de gemeente toezicht gehouden op baders en zwemmers. Dit wordt in de jaren erna uitgebreid naar de andere Friese Waddeneilanden, met in totaal 10 reddingsposten met 80 lifeguards.

  • Hits: 1034

2009

De KNRM ondertekent samen met de Kustwacht met verschillende veiligheidsregio's het convenant “Samenwerking Veiligheidsregio en crisispartners Kustwacht & KNRM”. Dit convenant heeft als doel een helder afsprakenkader te bieden aan de land- en waterhulpdiensten, die elkaar in geval van calamiteit tegenkomen.

  • Hits: 1044

Meer artikelen …

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.