Skip to main content

Reddingbootdag 2024

Kom jij ook?

Reddingbootdag

Nog even en dan is het zover! We kijken al uit naar Reddingbootdag 2024!  Op 25 mei houden we open huis in de KNRM reddingstations. Kom jij ook een kijkje nemen? We laten je zien welke reddingmaterialen we gebruiken, hoe een overlevingspak eruitziet en je kunt meevaren met onze reddingboten.

Natuurlijk kun je ook in gesprek met onze redders en alles vragen wat je wilt weten over de KNRM en ons vrijwillige reddingwerk. Veel reddingstations organiseren demonstraties met collega-hulpdiensten en in en rond de boothuizen vind je informatiestands en activiteiten voor alle leeftijden. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. 

Reddingbootdag in het Scheepvaartmuseum

Op zaterdag 25 mei staan de deuren van onze reddingstations weer open voor donateurs en publiek. Speciaal voor het 200-jarig bestaan is er voor één dag een 46ste reddingstation bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hier liggen dan dertig historische, internationale en moderne reddingboten afgemeerd. Dus de kans om deze bijzondere schepen in het hartje van onze hoofdstad te bezoeken! De bemanning van de schepen vertelt je graag over de soms spannende reddingsverhalen. Er wordt niet gevaren in Amsterdam.

Bezoek aan het Scheepvaartmuseum

Binnen in het museum staat op het plein een informatiepunt, hier kun je al je vragen stellen over het vrijwillige reddingswerk van de KNRM. Ook kun je hier de afleveringen van de KNRM-podcast luisteren en de afleveringen van de YouTube-serie van Govert Sweep als echte KNRM-redder bekijken. Haal hier ook je kleurplaat of bouwplaat van voor een KNRM-lampion op. En wil jij een echte Jonge Redder worden? Dan krijg je van ons een mooie plaktattoo en badge cadeau. Doe daarnaast mee met de wedstrijd wie als eerste een KNRM-overlevingspak kan aantrekken en ga met onze reddersmascotte op de foto. Kortom: bezoek Reddingbootdag in Het Scheepvaartmuseum!

Toegang tot het museum en daarmee de reddingboten is die dag gratis voor donateurs op vertoon van hun donateurspas. Heeft u nog geen donateurspasje voor 2024? Neem dan uw pas van 2023 mee. Deze is geldig tot u een nieuw pasje heeft.  

Graag tot ziens en veel plezier! 

Verwachte drukte per KNRM reddingstation

LET OP! Bij deze reddingstations kunnen er beperkende voorwaarden gelden voor het meevaren van (kleine) kinderen.
VAART NIET! Deze reddingboot vaart niet met passagiers
Rustig Deze reddingstations worden jaarlijks rustig bezocht. Meevaren kan hier veelal tot 15:30 uur gegarandeerd worden.
Gemiddeld Deze reddingstations worden jaarlijks door een gemiddelde drukte bezocht. Het is mogelijk dat later op de dag meevaren niet gegarandeerd kan worden.
Druk Deze reddingstations worden jaarlijks drukbezocht. Meevaren kan hier al tijdig niet meer gegarandeerd worden.
Doet niet mee Deze reddingstations doen niet mee aan de reddingbootdag.

Wil jij meevaren? Word donateur van de KNRM!

Als donateur mag je op Reddingbootdag meevaren op de reddingboot. Wil jij dat ook, maar ben je nog geen donateur? Word dan nu donateur van de KNRM, oftewel Redder aan de wal! Met jouw donatie kunnen onze vrijwillige redders mensen en dieren in nood op het water redden en helpen. De KNRM krijgt geen subsidie. We zijn volledig afhankelijk van giften en schenkingen. Als donateur bepaal je zelf met welk bedrag je ons ondersteunt. Je krijgt jaarlijks een donateurspas en leuke voordelen, zoals het meevaren met de reddingboot en gratis toegang tot het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder.

Voorproefje? Bekijk de virtuele rondleiding door de reddingboot Nh1816

Gemaakt door Roel Ovinge

Foto's van Reddingbootdag 2023

Bestel je favoriete KNRM-artikelen alvast online!

Heb je ook zo een zin in Reddingbootdag? Bestel dan alvast je KNRM-artikelen online! In de Reddingwinkel vind je speciale 200 jaar jubileumproducten en natuurlijk de leukste cadeaus om iemand mee te verrassen. Zelf houden mag natuurlijk ook!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.