Reddingbootdag

Kom jij ook?

Reddingbootdag 2023

Zaterdag 13 mei kun je onze reddingstations bezoeken op de Nationale Reddingbootdag. Tijdens dit jaarlijkse evenement houden we open huis en geven we een inkijkje in ons reddingwerk. We laten je zien welke reddingmaterialen we gebruiken, hoe een overlevingspak eruitziet en je kunt meevaren met onze reddingboten.

Natuurlijk kun je ook in gesprek met onze redders en alles vragen wat je wilt weten over de KNRM en ons vrijwillige reddingswerk. Veel reddingstations organiseren demonstraties met collega-hulpdiensten en in en rond de boothuizen vind je informatiestands en activiteiten voor alle leeftijden. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Programma

Ieder reddingstation heeft zijn eigen programma. Dat wordt kort van tevoren bekend.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het programma per reddingstation. Reddingbootdag is populair en vooral de reddingstations in de Randstad en op toeristische locaties zijn druk bezocht. Hierdoor kan het gebeuren dat je soms lang moet wachten om mee te kunnen varen met de reddingboot.

We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk donateurs te laten meevaren. Als de reddingboot moet uitvaren voor een echte reddingsactie, gaat dat natuurlijk wel altijd voor.

In de overzichtskaart kun je zien welke reddingstations meedoen en wat de verwachte drukte is per reddingstation.

Image

Wil jij meevaren? Word donateur van de KNRM!

Als donateur mag je op Reddingbootdag meevaren op de reddingboot. Wil jij dat ook, maar ben je nog geen donateur? Word dan nu donateur van de KNRM, oftewel Redder aan de wal! Met jouw donatie kunnen onze vrijwillige redders mensen en dieren in nood op het water redden en helpen. De KNRM krijgt geen f subsidie. We zijn volledig afhankelijk van giften en schenkingen. Als donateur bepaal je zelf met welk bedrag je ons ondersteunt. Je krijgt jaarlijks een donateurspas en leuke voordelen, zoals het meevaren met de reddingboot en gratis toegang tot het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder.

Welk reddingstation bezoek jij?

Hier vind je meer informatie over je favoriete reddingstation.

Handig om te weten

  • Neem je donateurspas 2023 mee (of als je die nog niet hebt ontvangen, die van 2022) als je wilt meevaren. Ben je Jonge Redder? Dan zien we graag de uitnodigingsbon uit het Jonge Redders Magazine van april 2023.
  • Kinderen mogen alleen meevaren onder begeleiding van een volwassene.
    Op sommige boten geldt een minimumlengte voor kinderen.
  • Per vaartocht kunnen maximaal twaalf personen mee. We kunnen bij drukte niet garanderen dat je mee kunt, maar onze vrijwilligers doen er alles aan om zoveel mogelijk donateurs te laten meevaren.
  • Veiligheid staat bij de KNRM voorop. De schipper bepaalt of meevaren mogelijk én veilig is. Dat hangt af van het weer, de drukte en eventuele alarmeringen. Als er tijdens Reddingbootdag een noodoproep binnenkomt bij een van de reddingstations, komen we direct in actie. Op dat moment moeten we de vaartocht afbreken of uitstellen. We vragen hiervoor je begrip. Onze vrijwillige redders zijn 24/7 oproepbaar voor noodgevallen. 

Vaar je mee?

  1. Maak je reddingvest goed vast en luister naar de instructies van de bemanning.

  2. We gaan ervan uit dat je goed ter been bent en jezelf kunt vasthouden tijdens de vaartocht.

  3. Je vaart mee op eigen risico: telefoons, camera’s en kleding kunnen onderweg nat of vies worden.

  4. Houd je altijd met je handen aan de boot vast.

Voorproefje? Bekijk de virtuele
rondleiding door de reddingboot Nh1816

Gemaakt door Roel Ovinge

Bestel je favoriete KNRM-artikelen alvast online!

Duurt het je te lang voordat het Reddingbootdag is? Bestel dan alvast je KNRM-artikelen online! In onze webshop vind je de leukste cadeaus om iemand mee te verrassen. Zelf houden mag natuurlijk ook!

Image

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij