Skip to main content

Reddingbootdag 2024

Kom jij ook?

Reddingbootdag

Nog even en dan is het zover! We kijken al uit naar Reddingbootdag 2024!  Op 25 mei houden we open huis in de KNRM reddingstations. Kom jij ook een kijkje nemen? We laten je zien welke reddingmaterialen we gebruiken, hoe een overlevingspak eruitziet en je kunt meevaren met onze reddingboten.

Natuurlijk kun je ook in gesprek met onze redders en alles vragen wat je wilt weten over de KNRM en ons vrijwillige reddingswerk. Veel reddingstations organiseren demonstraties met collega-hulpdiensten en in en rond de boothuizen vind je informatiestands en activiteiten voor alle leeftijden. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. 

Verwachte drukte per KNRM reddingstation

LET OP! Bij deze reddingstations kunnen er beperkende voorwaarden gelden voor het meevaren van (kleine) kinderen.
VAART NIET! Deze reddingboot vaart niet met passagiers
Rustig Deze reddingstations worden jaarlijks rustig bezocht. Meevaren kan hier veelal tot 15:30 uur gegarandeerd worden.
Gemiddeld Deze reddingstations worden jaarlijks door een gemiddelde drukte bezocht. Het is mogelijk dat later op de dag meevaren niet gegarandeerd kan worden.
Druk Deze reddingstations worden jaarlijks drukbezocht. Meevaren kan hier al tijdig niet meer gegarandeerd worden.
Doet niet mee Deze reddingstations doen niet mee aan de reddingbootdag.

Wil jij meevaren? Word donateur van de KNRM!

Als donateur mag je op Reddingbootdag meevaren op de reddingboot. Wil jij dat ook, maar ben je nog geen donateur? Word dan nu donateur van de KNRM, oftewel Redder aan de wal! Met jouw donatie kunnen onze vrijwillige redders mensen en dieren in nood op het water redden en helpen. De KNRM krijgt geen f subsidie. We zijn volledig afhankelijk van giften en schenkingen. Als donateur bepaal je zelf met welk bedrag je ons ondersteunt. Je krijgt jaarlijks een donateurspas en leuke voordelen, zoals het meevaren met de reddingboot en gratis toegang tot het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder.

Voorproefje? Bekijk de virtuele rondleiding door de reddingboot Nh1816

Gemaakt door Roel Ovinge

Foto's van Reddingbootdag 2023

Bestel je favoriete KNRM-artikelen alvast online!

Heb je ook zo een zin in Reddingbootdag? Bestel dan alvast je KNRM-artikelen online! In de Reddingwinkel vind je speciale 200 jaar jubileumproducten en natuurlijk de leukste cadeaus om iemand mee te verrassen. Zelf houden mag natuurlijk ook!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.