Skip to main content

Reddingboot klasse van Wijk

Sinds 31 augustus 2022 is de nieuwe van Wijk klasse actief. De nieuwe van Wijk klasse is gedoopt door  Brigitte Kaandorp en geschonken door Mr. & Mw. Jan en Riet van Wijk

De nieuwe serie van 8 aluminium RIBS en 11,4 meter is de eerste van de nieuwe 'Van Wijk klasse'. De Van Wijk is een doorontwikkeling van de Valentijn 2000. Deze reddingboot is opnieuw technisch ingetekend door Gaastmeer Design. Net als bij de overgang van de originele Valentijn naar de 2000, is de Van Wijk naar achteren verlengd. Dit keer met 50 centimeter om bovendeks meer ruimte te creëren. De rompvorm is hetzelfde gebleven. Daarnaast is onder meer een vernieuwde drenkelingenklep aangebracht en zijn de motoren meer naar voren geschoven voor de balans.

De van wijk is ook vanaf het strand lanceerbaar en onder alle weersomstandigheden inzetbaar op de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer.

Van Wijk

 

Van Wijk

Gegevens

Afmetingen
11,40 x 4,10 x 0,70 m

Gewicht
9,5 ton

Aluminium romp lengte
9, 8 m

Aluminium romp breedte
3,59 m

Waterlijn
8,90 m

Diepgang romp cwl
0,70 m

Motor
2 x HTX30-HamiltonJet

Max. snelheid
35 knopen

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.