Skip to main content

Wij helpen bij problemen op het water

Weet jij wat je moet doen bij pech of noodsituaties op het water?

Een zinkende boot, vastlopen op een mooie zomerdag, een aanvaring, lege brandstoftank of een gewonde opvarende? Hoe voorkom je problemen op het water en hoe bereid je je daarop voor? 

Wij helpen je veilig varen met de KNRM Helpt AppDownload ook onze 10 tips voor beginnend vaarders, motorbootvaarders of zeilers voor op je mobiel of als printversie in A4 formaat. Lees hier meer over veiligheid & preventie bij de KNRM.

Ben je ook benieuwd waar de meeste watersporters in de problemen komen? Check hier onze hotspotkaart!

Nood of pech? De KNRM helpt altijd op het water

Is er direct gevaar voor levens of vaartuigen? Dan is het een spoedsituatie en alarmeer je de Kustwacht voor Search en Rescue (SAR). Als het geen spoed is, maar je hebt wel hulp nodig, regel dan zelf een maritieme hulpverlener. Dat kan ook de KNRM zijn.

De gratis KNRM helpt App

De KNRM reist met je mee! Veiligheid op het water begint met een goede voorbereiding van je vaartocht. De KNRM Helpt app helpt je daarbij. Download onze gratis app KNRM Helpt op je smartphone. Registreer je vaartuig en maak vervolgens vaarplannen in de app. Gebruik daarvoor de vaarkaart en check de weersverwachting en de haveninformatie. Op het water kun je via de app binnen enkele seconden een noodoproep of een assistentieverzoek doen als het toch nog misgaat. Veilig uit, veilig thuis! Onze preventietips zijn bedoeld voor alle waterliefhebbers: zeilers, surfers, motorbootvaarders, duikers en strandbezoekers. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.