De KNRM helpt bij spoed en niet spoed

Wij helpen bij problemen op het water

suppen, tips, veiligheid, voorbereiding, sup, suptocht

Ga deze zomer goed voorbereid het water op!

Weet jij wat je moet doen bij pech of noodsituaties op het water?

Een zinkende boot, vastlopen op een mooie zomerdag, een aanvaring, lege brandstoftank of een gewonde opvarende? Hoe voorkom je problemen op het water en hoe bereid je je daarop voor?

Wij helpen je veilig varen met de KNRM Helpt AppDownload ook onze 10 tips voor beginnend vaarders, motorbootvaarders of zeilers voor op je mobiel of als printversie in A4 formaat. Lees hier meer over veiligheid & preventie bij de KNRM.

Ben je ook benieuwd waar de meeste watersporters in de problemen komen? Check hier onze hotspotkaart!

rolwolk, watersport tips, slecht weer

Nood of pech? De KNRM helpt altijd op het water

Is er direct gevaar voor levens of vaartuigen? Dan is het een spoedsituatie en alarmeer je de Kustwacht voor Search en Rescue (SAR). Als het geen spoed is, maar je hebt wel hulp nodig, regel dan zelf een maritieme hulpverlener. Dat kan ook de KNRM zijn.

“De motor begon onregelmatig te lopen en hield er mee op. Ik besloot het anker uit te gooien. Er was geen paniek aan boord, maar ik vroeg via de KNRM Helpt app toch om hulp. Na korte tijd arriveerde de KNRM en zij vonden al snel de oorzaak van de storing. Na een paar dagen varen bereikten wij zonder problemen Engeland.”

Eigenaar Kent 31 motorjacht

Wat is spoed?

Alle situaties waarbij levens of vaartuigen in gevaar zijn. Van een gebroken mast in een storm tot een gewonde surfer in de branding. En van stuurloos in een vaargeul drijven tot een gewonde opvarende.

Een motorstoring zonder gevaar voor aanvaring is geen nood, maar een pechsituatie. Net zoals vastlopen buiten een vaargeul of op een zandbank op een mooie zomerdag.

Weet als watersporter wie je moet alarmeren bij spoed. En wat je zelf moet regelen bij pech.

Ga goed voorbereid het water op

Wij helpen je veilig varen met de gratis KNRM Helpt App.

Met de KNRM Helpt App kun je vaarplannen maken, de omgeving en het weer checken. Ook kun je snel hulp inschakelen bij pech of noodsituaties. Wist je dat de Kustwacht en de KNRM via de app direct jouw locatie zien als je belt voor een nood of pech situatie? Zo helpen we je snel. Met een goede voorbereiding voorkom je veel problemen.

Download de KNRM Helpt App voor IOS of Android

Klik hieronder op jouw Playstore om de KNRM Help App te downloaden.

Image
Image

 “Goedemiddag, wat kan ik voor u doen?” 

“De KNRM’er aan de telefoon heeft geholpen om de rust op onze boot te bewaren. Anders waren we een stuk zenuwachtiger geweest.”  

Eigenaar zeilboot met motorpech

Voor niet-spoedeisende hulpvragen is het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC) 24/7 bereikbaar, ook buiten het watersportseizoen. Je kunt ze bereiken via de KNRM Helpt app of telefonisch: 088 – 999 6100

 

 

Klik hieronder op jouw Playstore om de KNRM Help App te downloaden.

Image
Image

Auteur: KNRM
Locatie: IJmuiden
Datum: 24 mei 2022