Skip to main content

Onderscheidingen voor bemanning KNRM Ameland

  • Fotogallery:
  • 19-01-2018

Vrijdagavond 19 januari werd de verlate nieuwjaarsreceptie van het KNRM Station Ameland gevierd. Dit keer in Hostel "SIER AAN ZEE" te Hollum.

Een bijzondere avond!
Na de "Algemene Beschouwingen" over het afgelopen reddingsjaar, was het aan voorzitter en burgemeester Albert de Hoop om namens de koning de oorkondes uit te reiken.

Arjan Verbiest, Michel Riemersma, William de Jong, Robert Mollema en Gerbrand Bruin, zijn onderscheiden vanwege hun 10 jarige inzet voor de KNRM.

Ellert Blokker, Engele Visser, Remco blokker, Eddie Brouwer en Richard Bunicich kregen de oorkonde horende bij de 20 jarige inzet voor de KNRM.

Er werd afscheid genomen van drie "ouwe rotten in het vak". Speciaal hiervoor waren Dedan Schmidt en Dick Veen naar Ameland gekomen.

Allereerst kreeg Douwe de Boer de traditionele kadootjes voor zijn 32 jarige deskundige inzet als vrijwilliger voor de KNRM. Begonnen als machinist/ motordrijver op reddingboot Cornelius Zwaan in 1986, daarna op reddingboot Johannes Frederik van 1988 - 2004). Na deze periode was hij actief in de Plaatselijke Commissie.

Als 2e werd het woord gericht aan Henk Mosterman. In 1980 ingeschreven als opstapper en later schipper op Station Nes. De laatste 12 jaar was hij ook lid van de Plaatselijke Commissie.

Als laatste was er veel waardering voor Sip de Jong. Hij begon in 1980 als opstapper, werd later schipper en vuurleider. Ruim 38 jaar was Sip de drijvende kracht op het station in Nes.

En last but not least:
Voor alle partners was er een prachtig boeket bloemen. Zij vormen uiteindelijk de "Stille Kracht"achter onze redders!

nieuwsbericht

  • Hits: 3799

Zeeschouw vast op wad bij Zwarte Haan

  • Fotogallery:
  • 22-07-2017

Vrijdagavond rond 22.00 melde het kustwachtcentrum, dat er een zeeschouw vast zit op het wad bij Zwarte Haan. Zij waren een dag eerder tijdens een onweersbui uit de vaargeul en hoger op geraakt.

Na twee keer hoog water was het hen niet gelukt om los te komen en wilden nu graag hulp van de KNRM.

De volgende ochtend is de Maria Hofker, samen met de Anna Margaretha en een waterscooter vertrokken naar de opgegeven positie. Het scheepje, de Strandloper, zat nog hoog en droog en de Anna Margaretha kon op afstand van bijna 1 km niets doen. De Maria Hofker kon veel dichter bij komen en met behulp van de waterscooter een sleepverbinding maken.

Precies op hoog water kwam de Strandloper in beweging en kon naar de vaargeul getrokken worden.

De 3 opvarenden vertrokken met de Strandloper op eigen kracht naar Harlingen.

nieuwsbericht

  • Hits: 2977

KNRM Stations Ameland helpen zinkend schip

  • Fotogallery:
  • 22-06-2017

Op donderdagmiddag 22 juni wordt er via het Kustwachtcentrum een kort MAYDAY gehoord. Er is geen contact met de dame die mayday roept.
De exacte postitie is niet bekend, beide Amelander KNRM teams gaan de Noordzee op om te zoeken.

Via een ander jacht in de buurt komt een positie door en reddingboot Maria Hofker wordt vanaf het strand gelanceerd en stoomt direct door. Zij zetten direct twee man aan boord van het 15 meter lange motorjacht. Er staat dan al flink water in het schip.

De Runner van Veltman Marine Services is ook aanwezig en begint met pompen. Kort daarna arriveert reddingboot Anna Margaretha en zet ook de pompen aan. Als er toch te veel water naar binnen komt worden de twee opvarenden aan boord van de Anna Margaretha genomen.

De situatie lijkt stabiel te zijn en de Corona wordt met vereende krachten richting het Noordzeestrand gesleept. Daar kan het aan de grond gezet worden, zodat verder afzinken voorkomen kan worden. Eenmaal aan de grond kan de machinekamer leeggepompt worden en de lekkage gedicht. Er blijkt een uitlaat los en een schroef met as verdwenen.

Berger Veltman neemt het schip over en kan de Corona naar de jachthaven brengen.
Beide opvarenden blijven een nachtje op Ameland slapen en gaan de volgende ochtend naar het vaste land.

reddingrapport

  • Hits: 1179

Assistentie Ambulance

  • Fotogallery:
  • 22-07-2016

De KNRM bemanning werd opgeroepen om de ambulance te assisteren. Op het wad bij Hollum- Ameland was een man uitgegleden. De patient kon zelf niet meer lopen. Toen de KNRM ter plaatse kwam had het ambulanceteam de patient pijnstilling gegeven zodat hij met brancard naar de wal geholpen kon worden. De ambulance stond daar klaar.

reddingrapport

  • Hits: 4187

Gezamelijke oefening voor Station Nes en Ballum

  • Fotogallery:
  • 04-07-2016

Een uitgebreide oefening met Station Ballum, Station Nes en KNRM Lifeguards in samenwerking met Catclub Ameland, Amelandadventure en KiteAmeland

Op het strand van Suudwest Hollum Ameland was het een drukte van belang. De beide reddingsstations Nes en Ballum waren er met de reddingboten Maria Hofker en de Anna Margaratha. De Maria Hofker werd te water gelaten vanaf het strand met de Unimog-truck. De Lifeguards die positie hebben op de badstranden van de vier dorpen waren aanwezig met twee waterscooters.

Met twee catamarans van de Catclub Ameland, rafts van Amelandadventure en een kiter van KiteAmeland was er voldoende om informatie over te krijgen én om mee te trainen.

nieuwsbericht

  • Hits: 34

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.