Onderscheidingen voor bemanning KNRM Ameland

19 januari 2018

Vrijdagavond 19 januari werd de verlate nieuwjaarsreceptie van het KNRM Station Ameland gevierd. Dit keer in Hostel "SIER AAN ZEE" te Hollum.

Een bijzondere avond!
Na de "Algemene Beschouwingen" over het afgelopen reddingjaar, was het aan voorzitter en burgemeester Albert de Hoop om namens de koning de oorkondes uit te reiken.

Arjan Verbiest, Michel Riemersma, William de Jong, Robert Mollema en Gerbrand Bruin, zijn onderscheiden vanwege hun 10 jarige inzet voor de KNRM.

Ellert Blokker, Engele Visser, Remco blokker, Eddie Brouwer en Richard Bunicich kregen de oorkonde horende bij de 20 jarige inzet voor de KNRM.

Er werd afscheid genomen van drie "ouwe rotten in het vak". Speciaal hiervoor waren Dedan Schmidt en Dick Veen naar Ameland gekomen.

Allereerst kreeg Douwe de Boer de traditionele kadootjes voor zijn 32 jarige deskundige inzet als vrijwilliger voor de KNRM. Begonnen als machinist/ motordrijver op reddingboot Cornelius Zwaan in 1986, daarna op reddingboot Johannes Frederik van 1988 - 2004). Na deze periode was hij actief in de Plaatselijke Commissie.

Als 2e werd het woord gericht aan Henk Mosterman. In 1980 ingeschreven als opstapper en later schipper op Station Nes. De laatste 12 jaar was hij ook lid van de Plaatselijke Commissie.

Als laatste was er veel waardering voor Sip de Jong. Hij begon in 1980 als opstapper, werd later schipper en vuurleider. Ruim 38 jaar was Sip de drijvende kracht op het station in Nes.

En last but not least:
Voor alle partners was er een prachtig boeket bloemen. Zij vormen uiteindelijk de "Stille Kracht"achter onze redders!