Skip to main content

Nieuwe truck voor KNRM Ameland

Datum: woensdag 25 november 2015 | Sectie: Ameland-Nes

Afgelopen woensdag heeft KNRM station Ameland-Nes het nieuwe kusthulpverleningsvoertuig (KHV) in gebruik genomen. Het vorige KHV was aan het einde van zijn levensduur en is begin dit jaar al vertrokken.

De nieuwe truck is een Unimog U2450 6x6 auto uit 1998. De auto deed eerder dienst als bosbrandweerauto in Frankrijk. Omdat hij uitsluitend voor dit werk werd ingezet heeft hij nog maar 18000 kilometer op de teller staan.

De Unimog is geschikt gemaakt om de reddingboot Maria Hofker rondom Ameland op de stranden en in de haven te kunnen lanceren. De Unimog vervangt de Ginaf, die sinds 2003 dienst heeft gedaan op Ameland. De bemanningsruimte van de Ginaf is gebleven en na enkele aanpassingen op de Unimog geplaatst.

In de periode dat de Unimog klaargemaakt werd heeft de bemanning gebruik gemaakt van een Unimog 4x4 met een kleiner type reddingboot.

De nieuwe auto heeft de naam Sjoerd gekregen, naar zijn naamgever Sjoerd Bijlsma, die vorig jaar is overleden. Uit diens nalatenschap is de aanschaf bekostigd.

Ameland-Nes

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.