Skip to main content

Opendag Harlingen / Hulpverlenersdag "Veilig Harlingen"

  • Fotogallery:
  • 13-05-2023

Opendag KNRM Harlingen

Benieuwd hoe het er aan toe gaat op KNRM station Harlingen? Benieuwd naar de werking van de Douane, brandweer, marechaussee of Kijlstra Ambulancedienst? Dan kun je op zaterdag 13 mei je hart op halen op en rond de Dokkade in Harlingen. ​De Nationale Reddingsbootdag is dit jaar extra uitgebreid en de verschillende diensten komen in actie. ​De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

De hulpdiensten en Ondernemend Harlingen pakken groot uit. De stad staat in het teken van de hulpverleners. Zo zijn er diverse demonstraties, kun je een kijkje nemen bij het groot en klein materieel en staan er marktkramen waar hulpverleningsorganisaties over hun werk vertellen.  Naast bovenstaande partijen zijn ook C.L Internationaal Bergingsbedrijf, BDS (Borsch Duik Service) van de partij.

In het dokje ligt de Zeesleepboot Holland en ook de Zonnepont de Jonge Seun is van de partij. Voor de kleinere gast is er een springkussen en modelboten in de vijver.

D​e KNRM houdt ​open huis en geven ​we een inkijkje in ons reddingswerk. ​W​e laten je​ graag​ zien welke reddingmaterialen we gebruiken, hoe een overlevingspak eruitziet en je kunt​ natuurlijk​ meevaren ​op een van ​​onze reddingboten.​ ​Bjorn Sietzema komt vertellen over de nieuwe "Van Wijk" klasse die over een paar jaar onze "Wiecher" zal vervangen.
Daarnaast is er een winkel waar je verschillende KNRM artikel kunt kopen en genoeg mogelijkheden om ook de innerlijke mens tevreden te stemmen. ​

Natuurlijk kun je ook in gesprek met onze redders en alles vragen wat je wilt weten over de KNRM en ons vrijwillige reddingswerk.​ ​​We zien je graag op zaterdag 13 mei. ​De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

  • Hits: 433

KNRM-Harlingen volgen via de webcam

  • Fotogallery:
  • 23-07-2020

KNRM Station Harlingen heeft misschien wel een van de mooiste locaties in Nederland. Gelegen aan het prachtige Wad met vergezichten tot aan Vlieland en Terschelling. Deze vergezichten willen we natuurlijk delen met iedereen op elk moment.

http://www.heelhollandkijkt.nl heeft een breed scala aan webcams door het hele land. Zo ook in Harlingen waar het allemaal begonnen is. Door de jaren heen zijn er door heel het land webcam locaties bijgekomen. Meerdere webcams hebben de prachtige KNRM schepen vol in beeld, zo ook in Harlingen. 

Zo nu en dan worden wij opgeroepen voor een boot in problemen voor de haven of bij de pollendam. Deze acties zijn prachtig te volgen via https://www.webcam-harlingen.nl/pages/cameras/havenmond.php Met de draaibare webcam kan worden ingezoomd op de dam zodat wij goed te volgen zijn. 

Via onze facebookpagina worden de beelden vaak gedeeld

Site: http://www.heelhollandkijkt.nl

Facebook: https://www.facebook.com/Knrm-Harlingen-1473364426213090

foto; momentopname van een van de acties die door de webcam is gevolgd. 

nieuwsbericht

  • Hits: 7894

Reddingshelikopter evacueert persoon in storm van motorschip

  • Fotogallery:
  • 07-02-2019

Omstreeks 15:15 gaan de piepers voor de vrijwilligers van KNRM Harlingen. Een motorboot was die dag vetrokken vanuit Vlieland met de bestemming Harlingen. Onderweg raakte het schip in problemen en riep de hulp in van KNRM Harlingen. Nadat er telefonisch contact met het schip is geweest, is de positie voor de bemanning duidelijk en varen ze uit. Het waait flink buiten, een goede windkracht 9, het zou geen rustig tochtje naar de motorboot worden.

Onderweg leggen de reddingboten contact met de garnalenkotter ST 4. Ze vragen de kotter of deze iets heeft gezien, het blijft even stil, maar uiteindelijk ziet de kotter een stipje op de zandplaat. De reddingboten zetten daarop koers naar de zandplaat. Aangekomen bij de zandplaat is de situatie door de sterke stroming en de hoge golven te gevaarlijk om de man met de reddingboot er af te halen. Daarom vragen de redders assistentie van de Search and Rescue helikopter van de Kustwacht. Een kleine 30 minuten later hangt de helikopter boven de motorboot en haalt de man van zijn schip. De man is verkleumd en is blij om van zijn schip af te zijn. De helikopter neemt hem mee naar vliegveld Den Helder, waarvandaan hij ongedeerd naar huis kan. Het motorschip zal in de komende dagen geborgen worden door een bergingsbedrijf.

reddingrapport

  • Hits: 5965

Garnalenkotter met problemen

  • Fotogallery:
  • 13-11-2017

Vanmorgen meldde zich de garnalenkotter WR 8. Omdat er een tros in de schroef was gekomen, was het schip stuurloos en belandde op een zandbank bij de Blauwe Slenk.

Reddingboten Wiecher en Chios hebben het schip los getrokken en naar de haven van Harlingen gesleept.

reddingrapport

  • Hits: 4934

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.