Skip to main content

Begeleiding Kuiper Brandaris race

Datum: zaterdag 21 oktober 2017 | Sectie: Harlingen

Op 20 en 21 oktober is de jaarlijkse Kuiper Brandaris race gehouden. Ook jaarlijks wordt deze race begeleid door boten van de KNRM o.a. van station Harlingen door reddingboot Wiecher en Jap-Visser Politiek.

Historie Kuiper Brandarisrace
Toen in 1994 de Brandaris op Terschelling 400 jaar bestond is Herman Brandsma gevraagd om iets te organiseren. Ter afsluiting van het jubileumjaar werd toen voor de eerste keer de Brandarisrace georganiseerd met toen al 50 schepen die allen door sponsoren gehuurd werden. Nu is het maximum aantal schepen beperkt tot 80 stuks. Meer passen echt niet in de haven in verband met de veiligheid. Nu is het al passen en meten en organisatorisch is 80 ook een maximum. Jaap Kuiper is verweven met de watersport en draagt de Bruine Vloot een warm hart toe! Dank zij de sponsor is de Kuiper Brandarisrace een groot succes en het grootste zeilevenement in de Bruine Vloot.

Harlingen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.