Nieuwjaarsreceptie en jaaroverzicht (video)

15 januari 2019
Andijk/Medemblik

Dinsdagavond 15 januari hebben de vrijwilligers van KNRM Medemblik de traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden. Hierbij zijn drie bemanningsleden onderscheiden. Ook is het videojaaroverzicht van 2018 gepresenteerd.

In het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik is dinsdagavond de nieuwjaarsreceptie van KNRM station Andijk en Medemblik georganiseerd. Door de secretaris van de plaatselijke commissie, de heer Klaas Kok, is teruggekeken op het drukste jaar in de geschiedenis van KNRM Medemblik. In totaal 69 acties, varierend van schepen die water maken tot verschillende medische inzetten.

Ook is de nieuwjaarsreceptie het moment om bemanningsleden extra in het zonnetje te zetten. Dit jaar zijn drie bemanningsleden van KNRM reddingsstation Andijk onderscheiden voor 10 jaar onafgebroken inzet voor het reddingsstation. Bruno Smit, Menno Betzema en Chris de Lange kregen de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt.

De Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid wordt toegekend aan hen, die aaneensluitend of met een onderbreking van ten hoogste twee maanden gedurende een periode van tenminste tien jaren in repressieve dienst taken op het terrein van openbare orde en veiligheid hebben verricht bij (in dit geval) een organisatie die zich inzet voor het redden van drenkelingen.