KNRM Andijk en Medemblik werken optimaal samen met hulpdiensten op IJsselmeer

KNRM Andijk en Medemblik werken optimaal samen met hulpdiensten op IJsselmeer

19 augustus 2023

Zaterdagmiddag zijn reddingboot ’t Span (KNRM Andijk) en reddingboot Bernardine (KNRM Medemblik) uitgevaren voor een reanimatie aan boord van een zeiljacht varende op het IJsselmeer. 

Wat als een mooie zeiltocht van Andijk naar Stavoren begon liep anders dan verwacht. Midden op het IJsselmeer ontstond er op het zeiljacht een medische noodsituatie.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na alarmering van de kustwacht en ter plaatse aangekomen heeft de bemanning van KNRM Andijk de reanimatie opgestart met behulp van de AED. KNRM Medemblik heeft kort daarna het opgewachte ambulancepersoneel aan boord overgezet om de medische behandeling over te nemen van onze bemanning. Inmiddels arriveerde ook de verpleegkundige van de SAR helikopter aan boord van het incidentschip om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Ondanks alle inspanningen van de aanwezige hulpdiensten mocht de hulp niet baten en is het slachtoffer aan boord van het zeiljacht overleden.
Het jacht is in de haven van Stavoren afgemeerd, waarna politie en ambulance de zorg hebben overgenomen. 

Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij