Skip to main content

KNRM Andijk en Medemblik werken optimaal samen met hulpdiensten op IJsselmeer

Datum: zaterdag 19 augustus 2023 | Sectie: Medemblik

Zaterdagmiddag zijn reddingboot ’t Span (KNRM Andijk) en reddingboot Bernardine (KNRM Medemblik) uitgevaren voor een reanimatie aan boord van een zeiljacht varende op het IJsselmeer. 

Wat als een mooie zeiltocht van Andijk naar Stavoren begon liep anders dan verwacht. Midden op het IJsselmeer ontstond er op het zeiljacht een medische noodsituatie.

Na alarmering van de kustwacht en ter plaatse aangekomen heeft de bemanning van KNRM Andijk de reanimatie opgestart met behulp van de AED. KNRM Medemblik heeft kort daarna het opgewachte ambulancepersoneel aan boord overgezet om de medische behandeling over te nemen van onze bemanning. Inmiddels arriveerde ook de verpleegkundige van de SAR helikopter aan boord van het incidentschip om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

Ondanks alle inspanningen van de aanwezige hulpdiensten mocht de hulp niet baten en is het slachtoffer aan boord van het zeiljacht overleden.
Het jacht is in de haven van Stavoren afgemeerd, waarna politie en ambulance de zorg hebben overgenomen. 

Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden. 

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.