Skip to main content

AANVARING SLAAT GAT IN ROMP OP IJSSELMEER

Datum: zondag 24 september 2023 | Sectie: Medemblik

Medemblik

Een onvoortuinlijke solozeiler komt met de schrik vrij na aanvaring, zijn scheepje loopt flinke schade op.

Zo op de start van deze prachige nazomerdag vond er vannochtend op het IJsselmeer tussen De Kreupel en Stavoren een vervelend incident plaats. Twee zeiljachten kwamen met elkaar in aanvaring.

De bemanning van het grotere zeiljacht kwam met de schrik vrij en zo op het eerste gezicht was er geen schade aan het jacht. Het andere jacht kwam er minder goed vanaf en de schade aan de bakboord zijde was aanzienlijk. Door het gat in de romp kon er maar over één boeg gevaren worden zonder water te maken.

Reddingboot 't Span (Andijk) en Reddingboot Bernadine (Medemblik) werden opgeroepen door de Nederlandse Kustwacht. Ook een nabijgelegen berger had op de oproep gereageerd. Nadat de berger het beschadigde zeiljacht op sleep had genomen en samen met Reddingboot Bernardine koers had gezet naar Stavoren heeft Reddingboot 't Span een opstapper overgezet om polshoogte te nemen bij de bemanning van het andere zeiljacht.

De twee zeiljachten zijn kort na de middag afgemeerd in haven van Stavoren, waar bij aankomst de verdere afwikkeling is overgedragen aan de inmiddels aanwezige (water)politie. 

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.