Skip to main content

Fiets ongeval op het strand

  • Fotogallery:
  • 17-01-2024

Woensdagavond zijn de vrijwilligers van Reddingsbrigade Egmond en KNRM station Egmond gealarmeerd in verband met een fietsongeval op het strand van Egmond Binnen.

Samen met de medewerkers van de ambulancedienst en traumahelikopter is de hulpverlening uitgevoerd.

Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de KNRM en het terreinvoertuig van Reddingsbrigade Egmond zijn ingezet voor transport van de ambuteams en slachtoffers.

Het Maritiem Centrum Egmond is de locatie waar alle hulpdiensten samenkomen en overdracht plaatsvindt.

reddingrapport

  • Hits: 111

Omringd door het verleden

  • Fotogallery:
  • 11-11-2023

Omringd door het verleden, op weg naar de toekomst.

Aan de start van het jubileumjaar van de KNRM hebben de Egmondse redders stilgestaan bij het verleden. Bij het graf van de beroemde reddingbootschipper Jacob Glas “Jaepie Jaepie” werd een krans gelegd om stil te staan bij alle Egmondse redders.


Toespraken van ondermeer Burgemeester Voskuil en muzikale begeleiding van shantykoor de “Zaalneelden”

nieuwsbericht

  • Hits: 203

Bedelving op strand

  • Fotogallery:
  • 09-10-2023

Eind van de middag krijgen de vrijwilligers van Reddingsbrigade & KNRM Egmond alarm voor assistentie aan de Ambulancedienst in verband met een bedelving op het strand van Egmond aan Zee.

Het slachtoffer is door een medewerker van een strandpaviljoen onder het zand vandaan gegraven, waarna de Nautische hulpdiensten eerste hulp hebben verleent.

Niet veel later is het slachtoffer overgedragen aan de Medische hulpdiensten, welke waren toegesneld.

reddingrapport

  • Hits: 274

Door het oog van de naald !

  • Fotogallery:
  • 07-10-2023

Onfortuinlijke kanoër gered voor de kust van Castricum.

De bemanning van KNRM station Egmond krijgt aan het begin van de avond alarm voor een persoon te water voor de kust van Castricum. De onfortuinlijke man is omgeslagen met zijn kano en ligt aan de binnenzijde van de tweede bank. De kano is inmiddels aangespoeld maar het lukt de man niet om terug te komen naar het strand.

Vanuit Egmond vertrekken de reddingboot Adriaan Hendrik en het kusthulpverleningsvoertuig (KHV). De reddingboot vaart op hoge snelheid vlak onder de kant naar de opgegeven positie welke op strand wordt gemarkeerd door de terreinauto van Reddingsbrigade Castricum.

Onderweg naar Castricum worden de taken verdeeld en ligt de man zo’n twintig minuten na het alarm aan boord van de reddingboot. Hierop spoed de reddingboot naar het strand waar de man wordt nagezien door het reeds aanwezige ambulance personeel.

De reddingboot wordt in Castricum weer op de wagen gezet en keert langs het strand terug naar Egmond.

Eveneens ingezet :
- Politie
- Ambulancedienst
- Reddingsbrigade Castricum
- Nederlandse Kustwacht

Archief foto : Niels de Wit

reddingrapport

  • Hits: 468

Jongedame veilig aangetroffen

  • Fotogallery:
  • 08-07-2023

Jongedame na uitgebreide zoekactie in goede gezondheid gevonden.

Zaterdagmiddag krijgt de vrijwillige bemanning van de KNRM stations Wijk aan Zee & Egmond aan Zee alarm voor een vermissing voor de kust van Wijk aan Zee. De vrijwilligers van de Reddingsbrigade Wijk aan Zee zijn dan al enige tijd aan het zoeken.

Ondanks dat het erg druk is op strand is de reddingboot Adriaan Hendrik binnen 15 minuten onderweg naar Wijk aan Zee. Aangekomen in het zoekgebied voegt de Adriaan Hendrik zich bij de reddingboot Donateur (Wijk aan Zee).

De beide Kusthulpverleningsvoertuigen (KHV) assisteren Reddingsbriade Wijk aan Zee vanaf het strand.

Op zee voegen de reddingboten van : IJmuiden, Zandvoort & Noordwijk zich bij de varende eenheden, vanuit de lucht geassisteerd door de Kustwacht Helikopter.

Omstreeks 18.30 uur komt het verlossende bericht, de jongedame is veilig aangetroffen. Hierop wordt de zoekactie beëindigd en keren alle eenheden retour station.

reddingrapport

  • Hits: 519

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.