Skip to main content

Aannemer kadeverlenging oefent 'man overboord'

Datum: maandag 12 februari 2018 | Sectie: Den Oever

De KNRM Den Oever werd onlangs benaderd door het aannemersbedrijf Hakkers, dat als onderaannemer van Van Oord bezig is met het verlengen van de kade in de Vissershaven. Deze werkzaamheden lopen vooruit op de dijkversterking, die Den Oever de komende twee jaar in haar greep zal houden.

Hakkers wilde met de KNRM graag een reddingsoefening doen. Het liefst natuurlijk in de Vissershaven zelf, maar die ligt aan de Waddenzee, de zoute waterkant in Den Oever, terwijl Hakkers zijn kraanschip laat rusten in de haven op de Oude Zeug, waar de te verwerken damwandplanken liggen opgeslagen. En die ligt aan de IJsselmeerzijde, de zoete kant van Den Oever.

Dus aan die kant werd de oefening 'man overboord' gehouden. ,,Hakkers bleek de boel goed voor elkaar te hebben," aldus Rudolf Ernens, COO van het KNRM-station Den Oever, die als veiligheidsdeskundige het trainings- en opleidingsniveau van de bemanning in de gaten houdt. ,,Ze hebben veel eigen reddingsmiddelen en een goed communicatiesysteem. Ze hadden de pop er al uit voordat wij waren aangekomen. Toen hebben we de oefening nog maar een keer gedaan."

De vrijwilligers van de KNRM demonstreerden daarna nog wat EHBO-acties. Al met al een geslaagde oefening.

Den Oever

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.