Aannemer kadeverlenging oefent 'man overboord'

12 februari 2018

De KNRM Den Oever werd onlangs benaderd door het aannemersbedrijf Hakkers, dat als onderaannemer van Van Oord bezig is met het verlengen van de kade in de Vissershaven. Deze werkzaamheden lopen vooruit op de dijkversterking, die Den Oever de komende twee jaar in haar greep zal houden.

Hakkers wilde met de KNRM graag een reddingsoefening doen. Het liefst natuurlijk in de Vissershaven zelf, maar die ligt aan de Waddenzee, de zoute waterkant in Den Oever, terwijl Hakkers zijn kraanschip laat rusten in de haven op de Oude Zeug, waar de te verwerken damwandplanken liggen opgeslagen. En die ligt aan de IJsselmeerzijde, de zoete kant van Den Oever.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Dus aan die kant werd de oefening 'man overboord' gehouden. ,,Hakkers bleek de boel goed voor elkaar te hebben," aldus Rudolf Ernens, COO van het KNRM-station Den Oever, die als veiligheidsdeskundige het trainings- en opleidingsniveau van de bemanning in de gaten houdt. ,,Ze hebben veel eigen reddingsmiddelen en een goed communicatiesysteem. Ze hadden de pop er al uit voordat wij waren aangekomen. Toen hebben we de oefening nog maar een keer gedaan."

De vrijwilligers van de KNRM demonstreerden daarna nog wat EHBO-acties. Al met al een geslaagde oefening.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij