Skip to main content

KNRM’er zwaait af na 19 jaar trouwe dienst

Datum: woensdag 24 april 2024 | Sectie: Zandvoort

Op het water zag je hem niet, maar toch is Ab Zwemmer 19 jaar vrijwilliger geweest bij KNRM Zandvoort. Afgelopen zaterdag werd op gepaste wijze afscheid van hem genomen.

Op 1 februari 2005 werd Ab Zwemmer ingeschreven als vrijwilliger bij KNRM Zandvoort. Zijn functieomschrijving was ‘tractordrijver’, wat inhield dat hij de tractor bestuurde die de reddingboot naar en in zee bracht. Later werd de tractor vervangen door de Seatrac, maar de functie bleef hetzelfde. Naast het vervoeren van de reddingboot was Ab ook chauffeur op het Kusthulpverleningsvoertuig, kortweg de KHV.

Ambitie om ‘opstapper’ te worden op de reddingboot heeft hij nooit gehad. “Voor mij geen natte voeten”, heeft de altijd rustige, maar betrouwbare Ab vaak gezegd. Een prater is hij niet echt, maar wat hij zegt is altijd raak. En meestal gaat dat gepaard met de nodige ‘droge’ humor.

Na 19 jaar trouwe dienst vond Ab het welletjes. Nu de Seatrac is vervangen door weer een nieuwe trekker, vond hij het een mooi moment om er mee op te houden. Zijn echtgenote zal er aan moeten wennen dat hij voortaan op maandagavond en zaterdagochtend gewoon thuis is.

Zaterdag werd met taart en cadeautjes afscheid genomen van Ab. “Ik heb een mooie tijd gehad bij de KNRM maar het is goed zo. Al kunnen ze me voor een schilderklusje ofzo altijd bellen hoor”, sluit Ab Zwemmer af.

 

Zandvoort

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.