Skip to main content

KNRM vrijwilliger Jan Willem van den Bout; trouwe baken in de Zandvoortse branding

Datum: vrijdag 26 april 2024 | Sectie: Zandvoort

Jan Willem van den Bout werd vrijdagochtend 26 april met een aannemelijk voorwendsel het raadhuis ingelokt. Er zou een evaluatie plaatsvinden over een groot incident dat onlangs had plaatsgevonden. Niets vermoedend kwam hij de raadzaal binnen en daar zaten zijn familie, vrienden en kennissen op hem te wachten. Onder dankzegging voor zijn niet aflatende inzet als vrijwilliger speldde burgemeester Moolenburgh hem de Koninklijke onderscheiding op als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al bijna 23 jaar is Jan Willem vrijwilliger bij de KNRM Zandvoort. Begonnen als aankomend opstapper werd hij na drie jaar in 2004 plaatsvervangend schipper. Twee jaar later vervult hij met veel toewijding zijn functie als schipper van het Zandvoortse reddingsstation KNRM. Bij Jan Willem staat de KNRM altijd en overal op de eerste plaats.

Naast schipper is hij ook een bevlogen stationsmanager, betrokken bij alles en iedereen in het boothuis en daarbuiten. Als opgeleid trauma-ondersteuner heeft hij een luisterend voor de andere KNRM-vrijwilligers in moeilijke momenten, je kunt altijd op hem bouwen, staat voor iedereen klaar zowel met opleiden en trainen, maar ook op persoonlijk vlak.

Niet alleen KNRM Zandvoort kan altijd op hem rekenen, Jan Willem is daarnaast al ruim vier jaar lid van de Stichting Onderling Hulpbetoon Zandvoort. Hij zet zich daar geheel belangeloos in voor minder bedeelde inwoners van Zandvoort en is o.a. betrokken bij een caravan-project zodat kansarme gezinnen op vakantie kunnen. Ook heeft Jan Willem zich onder andere beziggehouden met gratis zwemlessen voor Zandvoortse nieuwkomers. Een terecht verdiende onderscheiding!

 

Zandvoort

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.