Skip to main content

Levende bruinvis gestrand

  • Fotogallery:
  • 10-03-2024

Zondagochtend omstreeks 10:30 uur is het Kusthulpverleningsvoertuig van KNRM reddingstation Noordwijk ter assistentie gevraagd voor een gestrande levende bruinvis op strand ter hoogte van strandreservaat Noordvoort in Noordwijk. De bruinvis was na het aantreffen door strandbezoekers helaas al te verzwakt en bleek bij aankomst al te zijn overleden.

reddingrapport

  • Hits: 124

Valentijnsdag

  • Fotogallery:
  • 14-02-2024

Valentijnsdag is voor KNRM reddingstation Noordwijk een speciale dag. Want in 1990 werd de eerste snelle aluminium strandreddingboot met de naam 'Valentijn' gestationeerd bij reddingstation Noordwijk. 

De eerste Valentijn zorgde in 1990 voor een grote verandering binnen de reddingsorganisatie. Waar eerder met houten schepen werd gevaren met een snelheid van circa 10 knopen, werden nu reddingsacties uitgevoerd met een snelheid van 34 knopen. Van heinde en verre, zelfs uit Japan, kwamen bezoekers naar Noordwijk om de Valentijn te bewonderen. 

De Valentijn klasse heeft zich de afgelopen 34 jaar erg positief bewezen en voldoet nog steeds aan de hoge veiligheidseisen die aan een reddingboot worden gesteld. In 2000 werd het type qua techniek verder verbeterd en werd de reddingboot een meter langer. Reddingstation Noordwijk vaart nu met deze nieuwere Valentijn klasse onder de roepnaam Paul Johannes. 

  • Hits: 117

Medische evacuatie oefening

  • Fotogallery:
  • 11-02-2024

Zaterdagochtend hebben de reddingboot bemanning van KNRM reddingstation Noordwijk en reddingstation Katwijk (voor oefening) een medische evacuatie aan boord van een vissersvaartuig uitgevoerd.
De oefening vond plaats voor de kust van Katwijk. Aan boord van het vissersvaartuig waren twee bemanningsleden gesimuleerd gewond geraakt. De reddingboot bemanning heeft de twee slachtoffers aan boord van het vissersvaartuig gestabiliseerd en doormiddel van een hijskraan aan boord van de reddingboot gehesen. 

De KNRM reddingstations en de bemanning van het vissersvaartuig kijken terug op een geslaagde oefening.

nieuwsbericht

  • Hits: 131

Mogelijk persoon te water Katwijk

  • Fotogallery:
  • 30-01-2024

Dinsdagavond omstreeks 18:50 uur zijn de reddingboot Paul Johannes en het Kusthulpverleningsvoertuig van KNRM reddingstation Noordwijk gealarmeerd (prio 1) voor een persoon die mogelijk te water zou zijn geraakt. Het incident zou zich ter hoogte van de Uitwatering in Katwijk hebben afgespeeld.

Diverse hulpdiensten waaronder de politie, ambulancedienst, KNRM reddingstation Katwijk en KNRM reddingstation Noordwijk werden voor de mogelijke zoekactie ingezet.

Kort na alarmering van alle hulpdiensten bleek de persoon zich niet in het water te bevinden waarop de zoekactie is gestaakt. 

  • Hits: 133

Eerste steen nieuwbouw reddingstation Noordwijk

  • Fotogallery:
  • 26-01-2024

Vrijdagmiddag vond bij KNRM reddingstation Noordwijk aan de Bosweg in Noordwijk de eerste steenlegging voor het nieuwe onderkomen plaats. Na twee toespraken van burgemeester (tevens voorzitter van het reddingstation) Wendy Verkleij en Wouter de Wolff directeur van het betrokken aannemersbedrijf werd de eerste steen onthuld. De bemanning van het reddingstation heeft er voor gekozen om de eerste steenlegging te laten verrichten door de partners van de bemanningsleden. Want de partners zijn voor de bemanningsleden hun steun en toeverlaat. Zij zijn degenen die hun partner bij noodgevallen dag en nacht onder alle weersomstandigheden plotseling zien vertrekken. Zonder op dat moment te weten wat hun partner te wachten staat en hoe laat hun partner weer terugkeerd.

Voor de gehele organisatie van de KNRM is 2024 een speciaal jaar. Want de KNRM bestaat dit jaar maar liefst 200 jaar. 

  • Hits: 79

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.