Skip to main content

Een reddingvest werkt alleen als je het draagt!

Een goed reddingvest  kan je redding betekenen als je onverhoopt in het water valt. Het is daarom belangrijk op en rond het water een reddingsvest te dragen. Een reddingsvest werkt alleen als je het draagt, als het de juiste maat heeft en goed vastzit. En je moet het eens in de twee jaar keuren.

In samenwerking met acht watersportwinkels, verspreid over heel Nederland, loopt tijdens de maand april een actie om, voorafgaand aan het seizoen, je reddingsvest te laten controleren. Zodat jij en je opvarenden er zeker van kunnen zijn dat het werkt als het nodig is.

De actie

Tijdens de hele maand april kunt je je vest(en) voordelig laten keuren via de deelnemende winkels . De speciale keuringsprijs is € 29,95 per stuk voor alle merken en types (behalve Hammar systemen).  Houd rekening met maximaal 3 weken keuringstijd. Je krijgt  bericht als ze klaarliggen.

Tijdens de keuring worden vest en automaat gecontroleerd. De vesten worden door alle keuringsinstanties minimaal 16 uur onder druk getest op lekkage. Standaard worden afsluitringen, smelttabletten en, indien nodig, de patroon vervangen.

Bij Secumar krijgt je een stempel in je vest als bewijs van keuring voor de volgende twee jaar. Bij de andere merken krijg je een certificaat als bewijs van keuring voor diezelfde periode.

Aanschaffen

Heb je nog geen zwem- of reddingvest of is het versleten? Let bij aanschaf en gebruik van een vest op de volgende punten:

  1. Vraag de expert in de winkel om advies voor de keuze van het soort vest, passend bij je watersportactiviteit en je vaargebied
  2. Kies voor een automaat, halfautomaat of handmatige activering afhankelijk van punt 1 of een goed passend zwemvest voor alle ‘echt natte’ watersporten
  3. Stem het drijfvermogen af op je gewicht inclusief je (zeil)kleding
  4. Neem je zeilkleding mee naar de winkel en pas je vest over die kleding
  5. Draag je vest consequent, op en langs het water
  6. Draag je vest goed afgesteld en vastgemaakt en
  7. Gebruik de kruisbanden bij reddingsvesten, die zitten daar niet voor niks.
  8. Controleer je vest voor ieder gebruik
  9. Onderhoud je vest goed en laat het om de 2 jaar professioneel keuren (zoals nu in deze actie)

Gerelateerde blogs

KNRM Helpt Assistentie Centrum

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Voor niet-spoedeisende hulpvragen is het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC) 24/7 bereikbaar, ook buiten het watersportseizoen. Je kunt ze bereiken via de KNRM Helpt app of telefonisch: 088 – 999 6100

Klik hieronder op jouw Playstore om de KNRM Helpt App te downloaden.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.