Skip to main content

Hoe krijg je de reddingboot in het water bij een melding?

Bemanningslid Thijs Veenstra laat de kijker in een serie vlogs kennismaken met het werk van de KNRM door antwoord te geven op vragen die er zijn over de KNRM. Dit keer gaat Thijs op zoek naar het antwoord op de vraag "Hoe krijg je de reddingboot in het water bij een melding?"

Een reddingboot weegt 10 ton

Aan de kust liggen de boten niet standaard in het water. Als het station een melding krijgen, moeten ze dus heel snel de boot in het water zien te krijgen. De KNRM noemt dit een 'lancering', waarbij de boot het water in wordt geduwd. Maar de gemiddelde reddingboot van de KNRM weegt 10 ton en je hebt te maken met de strandgasten, wat soms zorgt voor een uitdaging. Hoe krijgen de bemanningsleden dan de boot over het strand het water in?

Thijs gaat in deze vlog naar reddingstation Ter Heijde om uit te zoeken hoe ze de reddingboot lanceren bij een melding. Opstapper Erik van den Akker laat ons ook kennismaken met Calimero, een oud landbouwvoertuig uit Engeland. Ben jij nieuwsgierig waar ze Calimero allemaal voor inzetten? Bekijk de vlog en je weet het gelijk!

Wil je liever lezen hoe de KNRM hun reddingboten lanceren? Lees dan de blog "Hoe lanceer je een reddingboot".

 

Gerelateerde blogs

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.