Wij zijn de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.
Wij redden mens en dier in nood op zee of de ruime binnenwateren van ons land. Dat doen we sinds 1824 vrijwillig, belangeloos en onafhankelijk. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, onder alle weersomstandigheden staan wij klaar als we worden opgeroepen. De KNRM helpt of redt iedereen die dat nodig heeft.
Wij zijn een onafhankelijk goed doel, ontvangen geen subsidies en bestaan dankzij donateurs. Met hun steun kunnen wij nu en in de toekomst veilig uitvaren.
De KNRM helpt en redt mensen op en aan het water in spoedeisende en niet-spoedeisende gevallen. In Nederland komen we te hulp met reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen. Wereldwijd geven onze artsen via telecommunicatie medische adviezen aan zieke of gewonde zeevarenden aan boord van koopvaardij- en visserijschepen. Onze lifeguards houden toezicht op zwemmers en strandbezoekers op de Friese Waddeneilanden. We geven veiligheidsvoorlichting aan watersport en beroepsvaart door preventiecampagnes in Nederland.
Nederland heeft de internationale verplichting om een goed georganiseerd reddingwezen te onderhouden, voor het zoeken en redden van drenkelingen op zee: Search and Rescue (SAR). De KNRM heeft hiervoor de mensen, kennis en kunde.
Via telecommunicatie verlenen KNRM-artsen wereldwijd assistentie aan de beroepsvaart, in geval van een ernstig ongeluk of ziekte aan boord. 24 uur per dag is er een arts oproepbaar bij spoedgevallen.
De KNRM helpt ook op het land. De reddingstations langs de Noordzeekust hebben een kust-hulpverleningsvoertuig (KHV-truck) voor gewondentransport in moeilijk begaanbaar terrein of ter ondersteuning van grote zoekacties op het strand en in de duinen.
Lifeguards van de KNRM houden in de zomer dagelijks toezicht op de bewaakte stranden van de Friese Waddeneilanden en Wassenaar.
Veilig uit, veilig thuis! Dat is ons uitgangspunt. Elke watersporter moet zo goed mogelijk voorbereid het water opgaan. Of je nu gaat varen, surfen of zwemmen, gevaren liggen altijd op de loer. Wat moet je vooral wel doen en wat juist niet? We maken watersporters bewust van de risico’s en geven ze tips & tricks om veilig te recreëren.
Het reddingswerk op zee doen wij met vrijwilligers. Voor dit reddingswerk zijn betrokken mensen hard nodig. Mannen en vrouwen met unieke talenten, verbonden door de zee, het water, boten of een diep verlangen om mensen te helpen in nood. Gelukkig kiezen steeds weer nieuwe mensen ervoor om vrijwilliger te worden aan de wal of op één van onze reddingboten.
Wij zorgen voor een professionele opleiding van onze mensen. Dat doen we zodat we blindelings op elkaar kunnen vertrouwen als het er echt toe doet. Zo varen we veilig uit en komen we samen veilig thuis.
Word jij ook vrijwilliger?
De KNRM reist met je mee! Veiligheid op het water begint met een goede voorbereiding van je vaartocht. De KNRM Helpt app helpt je daarbij. Download onze gratis app KNRM Helpt op je smartphone. Registreer je vaartuig en maak vervolgens vaarplannen in de app. Gebruik daarvoor de vaarkaart en check de weersverwachting en de haveninformatie. Op het water kun je via de app binnen enkele seconden een noodoproep of een assistentieverzoek doen als het toch nog misgaat. Veilig uit, veilig thuis! Onze preventietips zijn bedoeld voor alle waterliefhebbers: zeilers, surfers, motorbootvaarders, duikers en strandbezoekers.
Download de KNRM Helpt app handleiding voor meer informatie.
Je vindt onze reddingstations en reddingboten langs de Noordzeekust, in het Waddengebied en aan de ruime binnenwateren, zoals het IJsselmeer, Markermeer, Randmeren en het Zuid-Hollandse en Zeeuwse Deltagebied.
In de zomervakantieperiode zijn KNRM-lifeguards actief op de Friese Waddeneilanden en het strand van Wassenaar.
Vanuit IJmuiden wordt centraal ondersteuning geleverd door de operationele en technische dienst, de donateursservice, communicatie, fondsenwerving en administratie.
Kies via de buttons onder de kaart voor reddingstations, lifeguardposten of reddingboten. Ga met je muis over de stippen op de kaart. Klik erop en er verschijnt een pop-up scherm met meer informatie. Klik door op de geboden informatie.
Je kunt de KNRM op verschillende manieren steunen. Bijvoorbeeld door donateur te worden, geld te schenken of door met je bedrijf onze organisatie te sponsoren. De KNRM is afhankelijk van giften en donaties. Maar ook van de inzet van vrijwilligers. Zonder al die gedreven mannen en vrouwen die zich belangeloos inzetten voor de KNRM, beginnen wij niets. Ruim 1400 vrijwilligers geven hun vrije tijd om het redderswerk op, in en rond het water mogelijk te maken. Met de giften en donaties geven wij ze reddingboten en opleidingen. Wat geef jij?
Wij zijn een erkend goed doel, ontvangen geen subsidies, werken met vrijwilligers en bestaan dankzij donateurs. Met vrijwilligersinzet en donaties kunnen wij nu en in de toekomst veilig uitvaren en mensen redden. Wij zorgen samen voor modern reddingmaterieel en een professionele opleiding van onze mensen. Dat doen we omdat we blindelings op elkaar moeten vertrouwen als het er echt toe doet.
Wij noemen onze 120.000 donateurs ‘Redders aan de wal’ en we voelen een diepe wederzijdse verbondenheid. Met hun donaties, bedrijfssponsoring, schenkingen en nalatenschappen houden we de KNRM in stand. Elke bijdrage helpt.
Of het nou gaat om redden op zee, helpen aan de wal of organisatorische ondersteuning: voor alles wat we doen zijn betrokken mensen hard nodig. Mannen en vrouwen met tijd en motivaties om de KNRM te komen versterken zijn van harte welkom.
Nathan Bontsema kwam al vroeg in aanraking met de KNRM Lifeguards. Hij studeerde toen fysiotherapie in Groningen, zag een oproep voor het project en gaf zich op. Zodoende stroomde hij in 2011 in. Eerder deed hij veel aan waterpolo en ...
Bijzondere gasten in het boothuis van KNRM Terschelling West: schipper Maarten van Asselt ontving koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Op dinsdag 9 mei arriveerde het koninklijk paar in de haven van Terschelling en praatten ...
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) krijgt een jaar lang de beschikking over twee Volvo C40 Recharge auto’s met volledig elektrische aandrijving. De KNRM kan hiermee een eerste stap zetten naar een duurzame vorm ...
We kijken terug op een zeer geslaagde reddingbootdag. Veel donateurs en bezoekers ...
Via KNRM alarmcentrale krijgen we een melding dat een kite-surfer bij aflandige wind ...
Op de getijdenbrug naar het ponton van het Forteiland is een dame van 80 jaar lelijk ...
Een wielrenner is maandagochtend omstreeks 11:30 uur ten val gekomen op het fietspad ...
Zondagavond omstreeks 18:55 uur is het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM ...
27 mei 2023Zaterdag 20 mei 2023 was de eerste inzet van KNRM Urk i.v.m. een medische ...
Mooie beelden van de Hoist oefening week 20 KNRM Callantsoog met de ...
Vrijwilligers van de KNRM zijn vrijdagavond, 19 mei 2023, uitgevaren nadat een ...
Woensdag, 24 mei 2023, rond de klok van 10:00 uur werd KNRM-station Urk gealarmeerd ...
Afgelopen maandag hebben wij tijdens een informele bijeenkomst met barbecue op ...
De nieuwsbrief van KNRM Vlieland is verschenen en alle eilandbewoners hebben deze ...
Vanmorgen is KNRM Dordrecht uitgerukt voor een sloep die water maakte (prio 1). ...
Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.