Je reddingsvest werkt alleen als je het draagt

Maak er een gewoonte van

x
soccutera-30-sec Home - KNRM

WAT WIJ DOEN

De KNRM helpt en redt mensen op en aan het water in spoedeisende en niet-spoedeisende gevallen. In Nederland komen we te hulp met reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen. Wereldwijd geven onze artsen via telecommunicatie medische adviezen aan zieke of gewonde zeevarenden aan boord van koopvaardij- en visserijschepen. Onze lifeguards houden toezicht op zwemmers en strandbezoekers op de Friese Waddeneilanden. We geven veiligheidsvoorlichting aan watersport en beroepsvaart door preventiecampagnes in Nederland.  

icoon1 Home - KNRM

Search and Rescue (SAR)

Nederland heeft de internationale verplichting om een goed georganiseerd reddingwezen te onderhouden, voor het zoeken en redden van drenkelingen op zee: Search and Rescue (SAR). De KNRM heeft hiervoor de mensen, kennis en kunde.

Lees meer
icoon3 Home - KNRM

Radio Medische Dienst (RMD)

Via telecommunicatie verlenen KNRM-artsen wereldwijd assistentie aan de beroepsvaart, in geval van een ernstig ongeluk of ziekte aan boord. 24 uur per dag is er een arts oproepbaar bij spoedgevallen.

Lees meer
knrm-icon-019-84x84px-kusthulp Home - KNRM

Kust en hulpverlening

De KNRM helpt ook op het land. De reddingstations langs de Noordzeekust hebben een kust-hulpverleningsvoertuig (KHV-truck) voor gewondentransport in moeilijk begaanbaar terrein of ter ondersteuning van grote zoekacties op het strand en in de duinen.

Lees meer
knrm-icon-018-84x84px-lifeguard Home - KNRM

Strandbewaking

Lifeguards van de KNRM houden in de zomer dagelijks toezicht op de bewaakte stranden van de Friese Waddeneilanden en Wassenaar.

Lees meer
icoon5 Home - KNRM

Veiligheid door preventie

Veilig uit, veilig thuis! Dat is ons uitgangspunt. Elke watersporter moet zo goed mogelijk voorbereid het water opgaan. Of je nu gaat varen, surfen of zwemmen, gevaren liggen altijd op de loer. Wat moet je vooral wel doen en wat juist niet? We maken watersporters bewust van de risico’s en geven ze tips & tricks om veilig te recreëren.

Lees meer

VRIJWILLIGERS ZIJN DE BASIS

Het reddingswerk op zee doen wij met vrijwilligers. Voor dit reddingswerk zijn betrokken mensen hard nodig. Mannen en vrouwen met unieke talenten, verbonden door de zee, het water, boten of een diep verlangen om mensen te helpen in nood. Gelukkig kiezen steeds weer nieuwe mensen ervoor om vrijwilliger te worden aan de wal of op één van onze reddingboten.  

Wij zorgen voor een professionele opleiding van onze mensen. Dat doen we zodat we blindelings op elkaar kunnen vertrouwen als het er echt toe doet. Zo varen we veilig uit en komen we samen veilig thuis.

Word jij ook vrijwilliger?

x
still-knrm-helpt-video3 Home - KNRM

KNRM locaties

Je vindt onze reddingstations en reddingboten langs de Noordzeekust, in het Waddengebied en aan de ruime binnenwateren, zoals het IJsselmeer, Markermeer, Randmeren en het Zuid-Hollandse en Zeeuwse Deltagebied.  

In de zomervakantieperiode zijn KNRM-lifeguards actief op de Friese Waddeneilanden en het strand van Wassenaar.   

KANTOOR EN WERKPLAATS 

Vanuit IJmuiden wordt centraal ondersteuning geleverd door de operationele en technische dienst, de donateursservice, communicatie, fondsenwerving en administratie. 

LOCATIES OPZOEKEN 

Kies via de buttons onder de kaart voor reddingstations, lifeguardposten of reddingboten. Ga met je muis over de stippen op de kaart. Klik erop en er verschijnt een pop-up scherm met meer informatie. Klik door op de geboden informatie.  

Wat geef jij?

Je kunt de KNRM op verschillende manieren steunen. Bijvoorbeeld door donateur te worden, geld te schenken of door met je bedrijf onze organisatie te sponsoren. De KNRM is afhankelijk van giften en donaties. Maar ook van de inzet van vrijwilligers. Zonder al die gedreven mannen en vrouwen die zich belangeloos inzetten voor de KNRM, beginnen wij niets. Ruim 1400 vrijwilligers geven hun vrije tijd om het redderswerk op, in en rond het water mogelijk te maken. Met de giften en donaties geven wij ze reddingboten en opleidingen. Wat geef jij?

erkend-goed-doel- Home - KNRM

Erkend goed doel

Wij zijn een erkend goed doel, ontvangen geen subsidies, werken met vrijwilligers en bestaan dankzij donateurs. Met vrijwilligersinzet en donaties kunnen wij nu en in de toekomst veilig uitvaren en mensen redden. Wij zorgen samen voor modern reddingmaterieel en een professionele opleiding van onze mensen. Dat doen we omdat we blindelings op elkaar moeten vertrouwen als het er echt toe doet. 

Lees meer over ons
donateur-in-beeld Home - KNRM

Donaties

Wij noemen onze 120.000 donateurs ‘Redders aan de wal’ en we voelen een diepe wederzijdse verbondenheid. Met hun donaties, bedrijfssponsoring, schenkingen en nalatenschappen houden we de KNRM in stand. Elke bijdrage helpt.  

Lees meer over donateurschap
large-img_22604 Home - KNRM

Vrijwilligerstijd

Of het nou gaat om redden op zee, helpen aan de wal of organisatorische ondersteuning: voor alles wat we doen zijn betrokken mensen hard nodig. Mannen en vrouwen met tijd en motivaties om de KNRM te komen versterken zijn van harte welkom. 

Hoe word ik vrijwilliger?

Actueel

26-05-2023 Achter de schermen Observeren, anticiperen en samenwerken

Nathan Bontsema kwam al vroeg in aanraking met de KNRM Lifeguards. Hij studeerde toen fysiotherapie in Groningen, zag een oproep voor het project en gaf zich op. Zodoende stroomde hij in 2011 in. Eerder deed hij veel aan waterpolo en ...

24-05-2023 Nieuws Koninklijk bezoek voor KNRM Terschelling

Bijzondere gasten in het boothuis van KNRM Terschelling West: schipper Maarten van Asselt ontving koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Op dinsdag 9 mei arriveerde het koninklijk paar in de haven van Terschelling en praatten ...

24-05-2023 Nieuws Volvo Car Nederland ondersteunt bij duurzaamheidsdoelen KNRM

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) krijgt een jaar lang de beschikking over twee Volvo C40 Recharge auto’s met volledig elektrische aandrijving. De KNRM kan hiermee een eerste stap zetten naar een duurzame vorm ...

Updates van lokale reddingstations

slider-11 Home - KNRM

Dit doet de KNRM met jouw donatie

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk. Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.  

Vind je het leuk om te zien wat we van jouw donatie kunnen kopen? Laat het bootje varen en in beeld verschijnt bij ieder bedrag een onderdeel dat we ervan kunnen aanschaffen.  

Muts
muts Home - KNRM

Muts

Geef een warm hoofd en warme oren cadeau aan een vrijwillige redder!

donatieslider-down Home - KNRM
€ 5,00
Parachutefakkel
parachutefakkel Home - KNRM

Parachutefakkel

Speciale parachutefakkel aan boord van de reddingboot die bij nood of zoekactie kan worden afgestoken.

donatieslider-down Home - KNRM
€ 20,00
Laarzen
laarzen Home - KNRM

LAARZEN

Geef warme comfortabele voeten aan een vrijwillige redder van de strandploeg!

donatieslider-down Home - KNRM
€ 30,00
Thermovest
hhvest Home - KNRM

THERMO VEST

Warm vest bij gure wind en regen onder het overlevingspak. Geef een vest voor een KNRM vrijwilliger.

donatieslider-down Home - KNRM
€ 65,00
Flitslicht
flitslicht Home - KNRM

FLITSLICHT

Noodflitslicht op het overlevingspak. Onbreekbaar, waterdicht, tot 5 km zichtbaar. Geeft 50 tot 70 flitsen per minuut.

donatieslider-down Home - KNRM
€ 82,00
Helm
helm Home - KNRM

Helm

Geef een veiligheidshelm. Hoofdbescherming met ingebouwde communicatieset voor redders op open reddingboten.

donatieslider-down Home - KNRM
€ 210,00
PIEPER
pieper Home - KNRM

Pieper

Met deze pieper wordt een vrijwilliger gealarmeerd. Binnen 10 minuten na alarmering moet een redder aan boord van de reddingboot zijn!

donatieslider-down Home - KNRM
€ 245,00
VERREKIJKER
pieper Home - KNRM

VERREKIJKER

Levensreddend! Waterbestendig, lichtsterk, onmisbaar voor zoekacties naar drenkelingen.

donatieslider-down Home - KNRM
€ 275,00
AIS-MOB
m100-front-view-web-410x1024 Home - KNRM

AIS-MOB

Levensreddend! Door deze noodzender kan een overboord geslagen vrijwilliger weer teruggevonden worden.

donatieslider-down Home - KNRM
€ 300,00
PORTOFOON
portofoon Home - KNRM

PORTOFOON

Voor de onderlinge communicatie tussen reddingboot en redders aan boord van een schip in problemen.

donatieslider-down Home - KNRM
€ 370,00
OVERLEVINGSPAK (BASIS)
overlevingspak Home - KNRM

OVERLEVINGSPAK (BASIS)

Levensreddend! Een overlevingspak beschermt tegen onderkoeling en geeft drijfvermogen als een redder overboord geslagen is.

donatieslider-down Home - KNRM
€ 1.522,00
OPLEIDING SCHIPPER
schipper-opleiding Home - KNRM

OPLEIDING SCHIPPER

Schippers van reddingboten hebben jaren ervaring en opleiding. Hun schippersopleiding leert ze nog beter leidinggeven. Investeer in de schippers van de toekomst!

donatieslider-down Home - KNRM
€ 3000,00
OPLEIDING Opstapper
opleiding-opstapper Home - KNRM

OPLEIDING OPSTAPPER

Het complete opleidingspakket bevat meer dan zeven opleidingen en cursussen. Investeer in de vrijwillige redders van de toekomst!

donatieslider-down Home - KNRM
€ 4330,00
BUITENBOORDMOTOR
buitenboordmotor Home - KNRM

BUITENBOORDMOTOR

Er zijn meer dan 50 buitenboordmotoren in gebruik op de reddingvloot. Ieder jaar worden er acht vervangen. Wilt u een grote gift doen en daar meer advies over? Neem dan contact met ons op.

donatieslider-down Home - KNRM
€ 15.535,00

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij