Gestrand op Veerse Meer

15 mei 2018

Het was er een mooie avond voor - en het zou de eerste vaartocht van het seizoen worden. De Oosterschelde op, richting Goes was het plan. Maar men strandde letterlijk naast de vaargeul bij de sluis in het Veerse Meer.

Dinsdagavond rond de klok van half negen werd de bemanning van de Veerse KNRM reddingboot Oranje opgeroepen voor een melding 'motorjacht aan de grond'.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ter plaatse aangekomen bleek dat het jacht inderdaad hoog en droog lag. Zo hoog zelfs dat de reddingboot, die toch een zeer geringe diepgang heeft en geen schroef maar jet-aandrijving, er ook niet bij kon komen.

Er moesten daarom 2 opstappers van boord om de sleeplijn naar het motorjacht te lopen. En omdat een motorboot als deze geen punten heeft waar hard aan getrokken kan worden moest ook de zogenaamde broek* nog aangelegd worden.

*De broek is een soort net wat rondom de boot aangebracht wordt en waaraan de sleeplijn bevestigd wordt. Op die manier trek je niet aan de kikkers die vaak, met maar een enkel schroefje, in het polyester vastgeschroefd zijn.

Eenmaal vlot getrokken leek het erop dat het motorjacht zijn weg kon vervolgen maar omdat de bemanning van de reddingboot het niet helemaal vertrouwde bleef men nog even stand-by.

En dit vermoeden werd bevestigd; de stranding had waarschijnlijk toch gevolgen voor de aandrijving, waarna de eigenaar besloot het motorjacht aan een steiger te leggen om bij daglicht te kijken wat er aan de hand is.

Want inmiddels was het donker en tijd om terug te gaan naar het reddingstation. Een nieuwe dag was begonnen...

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij