Skip to main content

Lovende woorden tijdens bemanningsdiner

Datum: zaterdag 21 januari 2023 | Sectie: Veere

Het jaarlijkse bemanningsdiner is niet alleen een gezellige ontmoeting van alle betrokkenen bij het reddingstation maar traditioneel is dit ook het moment waarop jubilarissen in het zonnetje gezet worden.

Vrijdagavond in Veere werd Sal Colpaert geëerd met een bronzen vrijwilligersmedaille voor 25 jaar trouwe dienst. Sal is sinds 1997 betrokken bij het reddingstation. Eerst als opstapper en de laatste jaren als helper aan de wal. Hoewel Sal eerder al koninklijk onderscheiden is had hij deze nieuwe blijk van waardering niet verwacht. Valse bescheidenheid zo bleek uit de lovende woorden van de Operationeel Inspecteur en de HR-manager!

Geen jubilaris, maar wel een bijzonder moment was het afscheid van Rob van der Zwaag. Als burgemeester van ‘het mooie stadje Veere’ was hij 17 jaar voorzitter van de Plaatselijke Commissie van het reddingstation. Schipper Leon Boeije haalde in zijn toespraak enkele anekdotes en bijzondere acties aan waarbij hij zijn lof uitsprak voor de betrokkenheid van Rob bij het reddingstation de redders en het reddingswezen.

Rob op zijn beurt benadrukte hoe bijzonder de KNRM eigenlijk is. Afkomstig uit Limburg ging er voor hem een hele nieuwe wereld open toen hij het reddingswezen van dichtbij leerde kennen. Rob bedankte de vrijwilligers en hun partners voor hun inzet op een van de 10 drukste KNRM-reddingstations van het land!

Voor Rob kwam het cadeau misschien wat minder ‘als een duveltje uit doosje’ (zie foto’s) want zijn taak als burgemeester zit er bijna op. Het voorzitterschap zal hij de komende maanden overdragen aan de nieuwe burgemeester van de gemeente Veere. 

Wordt vervolgd…

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.