De vrijdag na Hemelvaartsdag

11 mei 2018

11 jaar donateur en dan heb je zomaar, ineens, de hulp van de KNRM nodig. Dat overkwam de zeilers die vanmiddag in de buurt van de sluis bij Kats hun schroef verloren. Dan kun je natuurlijk gewoon verder zeilen maar, zonder hulpmotor, een jachthaven binnenvaren in het drukste weekend van het jaar is minder gemakkelijk gezegd dan gedaan. Dus riep men de hulp van de Veerse KNRM reddingboot Oranje in.

De Veerse redders namen het zeiljacht langszij en meerden het veilig af onder kraan van Delta Marina in Kortgene. Waar men in eerste instantie nog dacht aan een probleem met de keerkoppeling bleek daar dat het toch iets anders was... Dankbaar voor de geboden hulp namen de zeilers afscheid van de Veerse redders die op de reis terug naar het reddingstation, en passant nog even een Belgische zeiler lostrokken die buiten de betonning gekomen was.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij