Skip to main content

Vrijwilligers KNRM station-Urk in het zonnetje gezet en afscheid voorzitter

Datum: woensdag 27 april 2022 | Sectie: Urk

Tijdens een KNRM-avond voor de vrijwilligers van het Urker reddingstation werd er teruggekeken en vooruitgekeken en werden de nodige personen in het zonnetje gezet. Het was de eerste keer dat de huidige voorzitter Cees van den Bos de aanwezigen toesprak.


Er was één jubilaris en twee KNRM-ers die afscheid namen van de KNRM en tijdens de KNRM-avond is hier aandacht aan besteed.


Het is binnen de KNRM een gewoonte om jaarlijks de vrijwilligers, die 10 jaar of daarna elke 5 jaar verbonden te zijn aan het reddingstation, de vrijwilligersmedaille te overhandigen en na 10 jaar de oorkonde Openbare Orde Veiligheid uit te reiken. Het is een blijk van waardering voor de belangeloze inzet van de bemanningsleden van de reddingboot voor het werk wat zij hebben gedaan.


Dit jaar was het de beurt aan bemanningslid Albert Dirk Post (20 jaar KNRM), om deze in ontvangst te nemen. Ook namen twee KNRM-ers afscheid.


Oud-burgemeester Pieter van Maaren gaf het voorzittershamer over aan de huidige voorzitter Cees van den Bos. Door corona en drukke agenda’s was dit niet eerder gelukt. Paulien Bos, nam als helper aan de wal afscheid.


Allen werden bedankt voor hun (vrijwillige)inzet.

Urk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.