Skip to main content

KNRM Oudeschild gealarmeerd voor medisch noodgeval haven Oudeschild

Datum: dinsdag 09 oktober 2018 | Sectie: De Koog - Texel

Dinsdagmorgen is reddingboot Cornelis Dito al onderweg geweest voor een vastgelopen jacht en dinsdagavond gaat om 21.53 uur het alarm voor de bemanning van reddingstation Oudeschild-Texel voor een medisch noodgeval in de haven van Oudeschild.

Op een charterschip in de haven is een 16 jarige Duitse jongen onwel geworden met hartproblemen.Op dat moment is er op Texel geen van de twee reguliere ambulances beschikbaar. Hierop word ook de traumaheli lifeliner 1 gealarmeerd en vliegt naar Oudeschild.

De bemanning van de Cornelis Dito gaat aan boord van het charterschip en verleent eerste hulp, in afwachting van een huisarts, die ook opgeroepen is. Nadat deze geariveerd is blijkt de situatie van het slachtoffer dusdanig zorgwekkend, dat deze wordt getransporteerd met de traumaheli naar het VU in Amsterdam.

De bemanning keert terug naar het boothuis en om 23.15 uur ligt alles weer gereed voor de volgende inzet.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.