Skip to main content

Drie keer is scheepsrecht...

Datum: zaterdag 25 augustus 2018 | Sectie: De Koog - Texel

Vrijdagmiddag wordt reddingboot Zalm station de Koog gealarmeerd voor assistentie aan de collega's van de Beursplein 5, van de Cocksdorp.

NNO van Texel is een motorjacht vastgelopen op de droogte bij de Vlakte van Kerken. Het gehuurde motorjacht was onderweg van Oudeschild-Texel naar Terschelling en wilde binnendoor varen. Een verkeerde route zo bleek al gauw en door verschillende pogingen kwam het jacht steeds verder vast te zitten.

Het blijkt al gauw dat de Beursplein 5 weinig kan uitrichten. Ook de Zalm blijft in het boothuis en besloten wordt om met de Cornelis Dito een kijkje te nemen. Het motorjacht ligt echter zo hoog en droog dat, na telefonisch contact, besloten wordt om aan het eind van de middag een sleeppoging te wagen.

Hierop keren de Zalm en Cornelis Dito rond 17.30 weer terug, maar ook nu is er te weinig water om het motorjacht los te trekken. In de hoop dat er 's nachts meer water komt besluit de bemanning om zaterdagmorgen vroeg weer terug te komen. De opvarenden, een echtpaar en een kind, zullen de nacht op het wad doorbrengen. Zaterdagmorgen rond 07.45 zijn de beide boten weer ter plaatse en uiteindelijk lukt het met een lange sleepverbinding om het motorjacht los te krijgen.

Het motorjacht wordt gestart en daarop gaat het motoralarm af. Na controle van de reddingbootbemanning blijkt de motor van het jacht waarschijnlijk zand binnen te hebben gekregen. Hierop wordt het motorjacht door de Cornelis Dito teruggesleept naar Oudeschild.

Na, opgeteld meer dan 6 uur en 3 pogingen, wordt het jacht in de jachthaven afgemeerd.

De Koog - Texel

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.