Skip to main content

Omgeslagen zeilboot

  • Fotogallery:

Op zondag 18 augustus ontving de bemanning van KNRM Dordrecht een melding voor een maritieme hulpverlening. Bij terugkomst op het reddingstation ging de pieper opnieuw voor een omgeslagen zeilboot op de Nieuwe Merwede.

Na een kleine 10 minuten is de reddingboot terplaatse en worden de twee te water geraakte personen direct aan boord van de reddingboot genomen. Beide personen zijn ongedeerd, maar erg geschrokken.

De bemanning van de reddingboot heeft het zeilbootje ondersteboven uit de vaargeul getrokken, om deze zo snel mogelijk vrij te maken. In het ondiepere water proberen de bemanningsleden het tuig te laten zakken, maar door de gebroken mast is dat een heel klus geweest. Na het zakken van het tuig hebben de bemanningsleden het bootje kunnen draaien en het zeilbootje leeggeschept. Eenmaal drijvende is het zeilbootje voorzichting richting de zuidhaven gesleept, waar het zeilbootje haar vaste ligplaats heeft.

reddingrapport

  • Raadplegingen: 4073

ELECTRO SUPPLY NIEUWE REDER VOOR KNRM DORDRECHT

  • Fotogallery:

Electro Supply is een succesvolle en snelgroeiende elektrotechnische groothandel.

Naast de goede service en de no-nonsens benadering, worden ook het gemoedelijke karakter en de geborgenheid binnen deze organisatie door hun klanten gewaardeerd.

Als één van de meest klant- en servicegerichte elektrotechnische groothandel van Nederland blijven zij hun organisatie continu ontwikkelen en verder professionaliseren.

De keuze om reder te worden was een logische stap aangezien zij al jarenlang leverancier zijn van de KNRM en dus geen onbekende zijn van ons station.

nieuwsbericht

  • Raadplegingen: 403

Kanoër zwemt verder na omslaan kanoe

  • Fotogallery:

📟 Persoon te water
🛟 Tjepke Ekkelboom
📅 18 mei 2024
🕙 13:22

OP zaterdag 18 mei 2024 zijn de redders van KNRM Dordrecht gealarmeerd voor een persoon te water.

Een 67 jarige kanoër is met zijn kano omgeslagen en richting Rhoon gezwommen waar de kanoër weer in zijn kano is gestapt om terug te varen richting Oud-Beijerland. De redders van KNRM Dordrecht hebben de kanoër opgevangen. Hij bleek verminderd aanspreekbaar.

Na controle door ambulance personeel bleek de man gelukkig op orde en mocht hij zijn weg richting huis op eigen houtje vervolgen.

reddingrapport

  • Raadplegingen: 617

DUWBOOT XANDER ZINKT

  • Fotogallery:

📟 Persoon te water (lek/zinkend duwboot)
🛟 KBW 1910
📅 26 mei 2024
🕙 16:24

Op zondag middag iets voor half vijf ontving KNRM Dordrecht een melding van een persoon te water (lek/zinkende duwboot). Aangekomen bij het incident bleek het inderdaad te gaan om een zinkende duwboot waarbij één persoon te water is geraakt. Hij is door een voorbijkomend schip gered. De overige twee bemanningsleden van de duwboot zijn op de duwbak geklommen om zichzelf in veiligheid te brengen. Aanvarend richting het incident hebben de bemanningsleden van reddingboot KBW1910 de reddingboei van de zinkende duwboot geborgen.

Nadat de gehele situatie onder controle was is reddingboot KBW 1910 terug gekeerd richting het boothuis waarbij de bemanningsleden nog te maken kregen met veel onweer en regen.

De zinkende duwboot zal worden geborgen door Rijkswaterstaat

reddingrapport

  • Raadplegingen: 4616

VAN DEN HOVEN JACHTBOUW NIEUWE REDER VOOR KNRM REDDINGSTATION DORDRECHT

  • Fotogallery:

Opnieuw heeft de KNRM-reddingsstation Dordrecht een nieuwe reder mogen verwelkomen.

Van den Hoven Jachtbouw, gevestigd in Waspik, is een toonaangevende Nederlandse jachtbouwer die bekend staat om zijn vakmanschap en hoogwaardige jachten.

Met decennia ervaring in het ontwerpen en bouwen van luxe jachten, levert Van den Hoven klant specifiek gebouwde jachten voor haar klanten.

Hun streven naar perfectie en aandacht voor detail maken hen een prominente speler in de jachtindustrie.

Als KNRM-reddingstation Dordrecht zijn wij enorm trots dit mooie bedrijf, wat zo sterk met het water is verbonden, toe te kunnen voegen aan onze rederskring.  

nieuwsbericht

  • Raadplegingen: 488

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.