Skip to main content

Vertrouwen op drift

  • Fotogallery:
  • 22-12-2023

De tjalk Vertrouwen moet in de haven van Ridderkerk worden verhaald. De storm Pia en de sterke stroming krijgen echter vat op het schip en de tjalk verdaagt op de keien van de havendijk.

De KNRM reddingboot KBW 1910 vaart uit om te assisteren.

Vol vertrouwen legt de vrijwillige bemanning van de reddingboot een sleepverbinding aan en voorzichtig wordt de Vertrouwen van de keien getrokken en teruggelegd op haar ligplaats.

Een mooie actie die vertrouwen geeft voor de volgende inzet van de reddingboot KBW 1910.

 

 

reddingrapport

  • Hits: 272

Hond te water

  • Fotogallery:
  • 10-12-2023

Omstreeks half elf op deze zondagmorgen gaat de pager van de vrijwilliger bemanning van KNRM reddingstation Dordrecht. 

Bij de Mijlweg is een hond te water geraakt. Het baasje is zo verstandig er niet achteraan te springen, het water is namelijk nog maar 6 graden en daar moet je met je duffelse jas niet in willen springen.

De reddingboot KBW1910 is razendsnel ter plaatse. De hond heeft zich inmiddels versholen onder een duiker en zit rillend op zijn redder te wachten. Dankzij het overlevingspak kan opstapper Mario zonder het koud te krijgen te water gaan en weet hij het dier liefdevol uit zijn benarde positie te halen.

De meeste dieren snappen dat die grote rood-gele bemanningsleden van de KNRM ze komen redden en ook deze hond heeft zich zonder te bijten laten meenemen op de reddingboot. Aan boord van de RPA 1 wordt het dier snel opgewarmd, 

Hond en baasje zijn daarna weer snel verenigd. 

Weer of geen weer, ook voor dieren vaart de KNRM uit. 

reddingrapport

  • Hits: 318

Vrijwilligersmedailles uitgereikt

  • Fotogallery:
  • 06-12-2023

Tijdens het jaarlijkse bemanningsetentje zijn schipper Remco Verwaal en plv schippers Henk van der Mey en Mike van den Berg onderscheiden voor respectievelijk 15, 15 en 10 jaar reddingswerk bij KNRM reddingstation Dordrecht.

De oorkonde en versierselen behorende bij de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid werden uitgereikt door de voorzitter van de Plaatselijke Commissie en burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff.

De Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid wordt sinds 1958 toegekend aan hen die een periode van minimaal tien jaren in repressieve dienst taken op het gebied van Openbere Orde en Veiligheid hebben verricht. 

Het moment van uitreiking was perfect getimed. Op donderdag 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger. De medailles stralen daarmee af op alle KNRM vrijwilligers. 

nieuwsbericht

  • Hits: 220

Goedheiligman wil met KBW1910 naar zee

  • Fotogallery:
  • 29-11-2023

Ohh jee, ohh nee, dit gaat niet goed
Kijk eens wat Sint met de KBW1910 doet

Samen met Piet gaat hij er met de reddingboot vandoor
Hopelijk vindt één van jullie snel een AIS spoor

En zit het terugvinden ons een beetje mee
Want voor je het weet zitten Sint & Piet met de KBW op volle zee ?
 

Gelukkig voor het reddingstation Dordrecht is de KBW1910 in het boothuis gebleven en heeft de goede Sint nog voor een genoeglijke avond voor de redders gezorgd. 

  • Hits: 176

Gebak na hulpverlening op de Dordtse Kil

  • Fotogallery:
  • 06-11-2023

Maandag 6 november omstreeks 14.00 zijn onze bemanningsleden opgeroepen. 
Op het moment van het alarm waren een aantal van onze bemanningsleden op het water met nieuwe medewerkers van de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid.
Er zou een jacht met motorproblemen op de Dordtse Kil drijven.
Eenmaal aangekomen bij het jacht is een van onze opstappers overgestapt met een sleeplijn en is het jacht op sleep genomen richting onze thuishaven en is daar langs het boothuis neergelegd voor reparatie.
Zaterdag kregen wij het bericht dat het jacht weer veilig en gerepareerd in haar eigen thuishaven lag.
22 november hebben wij van de eigenaar een taart gekregen hiervoor onze dank!

  • Hits: 241

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.