TjepkeEkkelboom7 Dordrecht noord - KNRM

Reanimatie in haven

8 februari 2023
Dordrecht

Tijdens de wekelijkse oefenavond worden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd voor een reanimatie in de industriehaven van Moerdijk. Omdat ze al in het boothuis zijn en de industriehaven Moerdijk aan de overkant van het Hollandsch Diep is, is de Tjepke Ekkelboom vlot ter plaatse.

Op een in de haven gemeerde binnenvaarder is de reanimatie al opgestart door ambulance en brandweer. Aan boord van het binnenvaartschip was een bemanningslid in elkaar gezakt tijdens het lossen van de bulklading. Niet als gevolg van een ongeval, maar waarschijnlijk een natuurlijke oorzaak.

Op verzoek van de Officier van Dienst van de Brandweer blijft de reddingboot nog even beschikbaar voor hand en span diensten en uiteindelijk assistentie bij het overbrengen van de patiënt naar de wal, waarna deze is overgebracht naar het ziekenhuis.

Na een korte de-briefing ter plaatse is de Tjepke Ekkelboom retour station gegaan.

fotoHOC0 Dordrecht noord - KNRM

House of Content nieuwe reder voor KNRM reddingstation Dordrecht

18 februari 2023
Dordrecht

De rederskring van KNRM reddingstation Dordrecht is weer uitgebreid.

House of Content heeft zich voor langere tijd verbonden aan het reddingstation.

House of Content maakt videoproducties en animaties waarvan zij denken dat ze de klant helpen om impact te maken. Daarnaast hebben ze alle door hen gemaakte beelden beschikbaar via hun unieke beeldbank SHARE, zodat de klant niet ergens in een kast tot het einde der tijden een harde schijf hoeft te bewaren met losse video’s erop.

Het op de Wijnbrug in Dordrecht gevestigde bedrijf is een welkome aanvulling binnen de rederskring. 

 

20230121foto Dordrecht noord - KNRM

Auto te water

21 januari 2023
Dordrecht

Met minder dan 300 meter zicht mist een automobilist het randje aan de oever van de Oude Maas bij Puttershoek. De bemanning van de KBW 1910 wordt gealarmeerd, evenals de brandweer, de politie en de ambulancedienst.

In de dichte mist snelt de reddingboot van KNRM reddingstation Dordrecht-Noord naar de plek waar de auto te water is geraakt.

Eenmaal ter plaatse wordt de bestuurder door de brandweer uit het voertuig gehaald en overgedragen aan de politie.

De reddingboot keert terug naar haar station.

P2160234 Dordrecht noord - KNRM

Persoon vermist

28 januari 2023
Dordrecht

De vrijwillige bemanning van de KNRM reddingboot KBW 1910 wordt vroeg in de middag gealarmeerd om de politie te assisteren bij de zoektocht naar een vermiste vrouw. Haar fiets is aangetroffen op de Nieuwe Veer te Ridderkerk en gevreesd wordt dat ze te water is geraakt.

Zo snel mogelijk is de KBW 1910 ter plaatse gegaan. Eenmaal ter plaatse krijgen de zoekende diensten de melding dat de vermiste persoon zich thuis heeft gemeld.

Opgelucht keert  de KBW 1910 weer retour station.

afscheidHerks Dordrecht noord - KNRM

Van Zoet naar Zout

7 december 2022
Dordrecht

Na bijna 38 jaar redden op de zoete wateren rondom Dordrecht, begonnen bij Reddingsbrigade Dordrecht, overgestapt naar KNRM station Dordrecht, heeft Robert Herks op de Dag van de Vrijwilliger, 7 december, afscheid genomen als Schipper van station Dordrecht.

Tijdens zijn afscheidsreceptie werd hij geloofd over zijn lange staat van dienst en de vele reddingen die hij heeft mogen verrichten. Hoogte- en dieptepunten kwamen aan bod.

In de 38 jaar dat hij actief was in de waterhulpverlening rond het Eiland van Dordt heeft hij met verschillende reddingboten van DRB en KNRM 608 acties uitgevoerd en daarbij 1216 mensen en 40 dieren gered. 

Robert is niet verloren voor de KNRM, want hij zal als vrijwilliger bij KNRM reddingstation Neeltje Jans nog vele jaren actief blijven. 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij