KNRM Den Helder haalt gewonde visserman van boord

2 oktober 2018
den helder

De reddingboot Joke Dijkstra heeft de eerste 2 dagen van oktober twee keer gevaren voor visserijschepen met problemen.

Vanmorgen werd in het boothuis van Den Helder een bericht ontvangen van een Wieringer kotter met een gewond persoon aan boord, die geëvacueerd moest worden. De persoon had een haak van het vistuig tegen zijn lichaam aan gekregen.

De kotter werd via de Nederlandse Kustwacht in contact gebracht met de radio medische dienst van de KNRM, de Joke Dijkstra werd gealarmeerd voor de evacuatie. De visserman is eerst onderzocht om te kijken of transport naar de wal verantwoord was. Hierna is de man aan boord genomen van de reddingboot. De Joke Dijkstra zette hierna direct koers naar Den helder waar een ambulance klaar stond om de man te onderzoeken en naar het ziekenhuis te brengen.

Ook gister is de reddingboot van Den Helder gealarmeerd. Een Texelse kotter had een net in de schroef gedraaid vlakbij het strand. Gelukkig bood een andere Texelse kotter de eerste helpende hand om stranding te voorkomen. De vleugellamme kotter werd richting Den helder gesleept met de Joke Dijkstra stand-by. In de haven heeft de Joke Dijkstra de kotter langszij genomen en de laatste meters naar de kade gebracht waar duikers het net uit de schroef gehaald hebben