Skip to main content

Machinekamerbrand op zeilklipper

Datum: dinsdag 07 augustus 2018 | Sectie: Den Helder

Om even na 15:00 ging het alarm voor de Helderse opstappers. Prio 1, Brand aan boord pleziervaartuig.

Het bleek te gaan om een zeilklipper van 22 meter die vlakbij de haven van Oudeschild met brand in de machinekamer kampte.

De reddingboot Joke Dijkstra spoedde zich er heen. Met het mooie weer was het minder dan 10 minuten varen. De bemanning legde alvast de brandslangen en handblussers klaar.

Ondertussen had de Cornelis Dito, de reddingboot van Oudeschild, de Texelse brandweer aan boord genomen en bracht deze naar de klipper.

Toen de Joke Dijkstra langszij kwam werd de brandbluspomp gestart en kon de Texelse brandweer van haar brandblusmiddelen gebruik maken.

Drie opvarenden plus hond werden uit voorzorg aan boord van de Joke Dijkstra gebracht. Gelukkig was de brand snel onder controle.

Vervolgens werd de klipper door de Joke Dijkstra en Cornelis Dito naar de haven van Oudeschild gebracht.

Overigens was het ook in de stuurhut van de Joke Dijkstra afzien, want daar was het op de warmste dag van augustus meer dan 38 graden Celsius.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.