Skip to main content

KNRM Den Helder haalt gewonde visserman van boord

Datum: dinsdag 02 oktober 2018 | Sectie: Den Helder

De reddingboot Joke Dijkstra heeft de eerste 2 dagen van oktober twee keer gevaren voor visserijschepen met problemen.

Vanmorgen werd in het boothuis van Den Helder een bericht ontvangen van een Wieringer kotter met een gewond persoon aan boord, die geëvacueerd moest worden. De persoon had een haak van het vistuig tegen zijn lichaam aan gekregen.

De kotter werd via de Nederlandse Kustwacht in contact gebracht met de radio medische dienst van de KNRM, de Joke Dijkstra werd gealarmeerd voor de evacuatie. De visserman is eerst onderzocht om te kijken of transport naar de wal verantwoord was. Hierna is de man aan boord genomen van de reddingboot. De Joke Dijkstra zette hierna direct koers naar Den helder waar een ambulance klaar stond om de man te onderzoeken en naar het ziekenhuis te brengen.

Ook gister is de reddingboot van Den Helder gealarmeerd. Een Texelse kotter had een net in de schroef gedraaid vlakbij het strand. Gelukkig bood een andere Texelse kotter de eerste helpende hand om stranding te voorkomen. De vleugellamme kotter werd richting Den helder gesleept met de Joke Dijkstra stand-by. In de haven heeft de Joke Dijkstra de kotter langszij genomen en de laatste meters naar de kade gebracht waar duikers het net uit de schroef gehaald hebben

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.