Motorboot strandt op strand Breskens

23 juli 2021

Vrijdag is reddingboot Zeemanshoop 2 keer uitgevaren voor een motorboot die op het strand van Breskens was vast komen liggen na motor problemen te hebben. 

Vrijdagmiddag verlaat een motorboot de haven van Breskens als het net buiten de haven monding motor problemen krijgt. De motorboot probeert het anker nog uit te zetten maar helaas houdt deze niet. Er is een peilboot in de buurt en probeert nog te helpen maar dit mislukt. Via de KNRM Helpt Alarmcentrale wordt er gevraagd of reddingboot Zeemanshoop te hulp kan komen waarop even later dan ook de piepers van de reddingboot bemanning afgaan. 

Kort na alarm vaart de reddingboot uit en is snel ter plaatse. De reddingboot probeert een sleepverbinding te maken maar door dat de boot al te ver op het strand zit is de reddingboot niet in staat om dicht bij genoeg te komen om de sleep verbinding te maken. Er wordt besloten om te wachten op hoog water.

Iets voor middernacht wordt de bemanning van de reddingboot voor de tweede keer gealarmeerd. Twee opstappers gaan te voet naar het strand waar de boot ligt. De reddingboot gaat ter plaatse en geeft een sleepverbinding over aan de te opstappers die bij de boot staan. Er moet nog even gewacht worden tot er voldoende water bij de boot is maar al snel is de boot vlot en kan achter de Zeemanshoop mee naar Breskens. 

Tijdstip alarm: 17:52 en 23:45 uur
Wind: Noord-Oost 3 bft.
Zicht: Goed (later donker)