Motorjacht strandt op plaat voor Breskens

Motorjacht strandt op plaat voor Breskens

24 juli 2021

Zaterdagochtend is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een motorjacht dat op de zandplaat voor Breskens was gestrand. De reddingboot heeft het jacht losgetrokken waarna het haar eigen weg kon vervolgen.

Zaterdag is de driekoppige bemanning van een motorjacht vanuit Blankenberghe naar Breskens op weg als ze de zandplaat iets verkeerd inschatten en op de zandplaat varen. Een visser die bij de zandplaat ligt te vissen belt de schipper van de reddingboot en die laat de reddingboot bemanning via de Nederlandse kustwacht alarmeren. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

13 minuten na alarm is de reddingboot al ter plaatse waar er door de bijboot van het jacht een opstapper van de reddingboot en een sleeplijn wordt opgehaald. Als de sleeplijn vast zit wordt het jacht voorzichtig los getrokken. Als het jacht weer vlot is wordt er gecontroleerd of er geen schade is. Als dit zo blijkt te zijn wordt de sleepverbinding verbroken en kan het jacht zelf de haven van Breskens opvaren alwaar de reddingbootbemanning hartelijk bedankt wordt.

Tijdstip alarm: 10.45 uur
Wind: Noord-Oost 3 bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij