Jaarverslag KNRM over 2017

23 mei 2018

Vandaag verscheen het jaarverslag van de KNRM over 2017. Het verslag geeft - naast een overzicht van de hulpverleningen en reddingen - vooral uitleg over het gevoerde beleid en de werving en besteding van giften. 2017 was voor de KNRM een gemiddeld jaar, zonder opvallende veranderingen in hulpverleningen. In totaal kwamen de 45 reddingstations van de KNRM 2.119 keer in actie en brachten 3.521 mensen weer veilig aan wal. De artsen van de KNRM Radio Medische Dienst gaven 798 medische adviezen op afstand aan zeevarenden over de hele wereld. De KNRM Lifeguards op de Friese Waddeneilanden verleenden in de zomer van 2017 in totaal 942 hulp.

De KNRM oriënteerde zich in 2017 ook op gewenste aanpassingen in haar strategische koers voor de komende jaren, hetgeen de titel van het verslag “Klaar om te wenden” verklaart. De 1.400 vrijwilligers, die klaar staan om reddingen en hulpverleningen uit te voeren worden voorzien van modern reddingmaterieel en krijgen professionele opleidingen en ondersteuning om hun werk veilig en goed te kunnen uitvoeren.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De KNRM wordt in stand gehouden door donateurs. De exploitatie van bijna 17 miljoen euro werd voor 66% gedekt door vrijwillige bijdragen, zoals donaties, schenkingen en nalatenschappen van de ruim 100.000 donateurs.

Het volledige jaarverslag, met de jaarrekening vindt u digitaal op www.knrm.nl/jaarverslag.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij