Filmportret van KNRM reddingbootschipper

24 mei 2018

Een opdracht in het documentaireblok van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, Audiovisuele Media, bracht Vasco Vlasveld en Jesse Vriesema tot een portret van reddingbootschipper Gert Jan Klontje van Schiermonnikoog. Vasco zegt daarover: "Toen we aan het brainstormen waren over concepten kwamen we al gauw op vrijwilligerswerk. Niemand krijgt betaald voor het werk dat ze verrichten. We waren erg benieuwd naar de beweegredenen van de reddingswerkers. Wat maakt het 't waard? Het antwoord is: het redden van mensenlevens en kameraadschap. Precies dit wilden wij naar buiten brengen met onze documentaire. Dit doen we zowel beeldend als auditief aan de hand van sfeerbeelden, een interview en opnames van een oefenavond."

De film van 8 minuten is een prachtig sfeerbeeld van de unieke omgeving waarin KNRM redders werken, de toewijding voor het materieel en de onderlinge band tussen de vrijwilligers.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij