KNRM Lifeguards krijgen vijf reddingwaterscooters gedoneerd

25 mei 2018
ijmuiden

Genereuze schenkingen van Dorus Rijkersfonds, Yamaha en Van Zadelhoff Fonds

De lifeguards van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), die tijdens de zomermaanden op de Friese Waddeneilanden toezicht houden op zwemmers en baders, hebben vijf nieuwe vaartuigen geschonken gekregen. Met deze reddingmiddelen kunnen twee lifeguards snel en veilig een redding uitvoeren.

KNRM Lifeguards zijn seizoenskrachten, die in opdracht van de waddengemeenten in de vakantiemaanden dagelijks op de stranden aanwezig zijn. In 2017 verleenden ze bijna 1.000 hulpverleningen en brachten 16 zwemmers in nood weer veilig aan wal. De reddingwaterscooters zijn speciaal aangepast voor het redden van zwemmers. Ook in een hoge branding kunnen de vaartuigen hulp bieden.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingwaterscooters zijn van het type Yamaha VX DeLuxe, een WaveRunner met een 115 pk motor, die een topsnelheid van meer dan 70 km/uur kunnen bereiken. De KNRM werft jaarlijks 60 tot 80 lifeguards voor een uitdagende vakantiebaan. De lifeguards worden opgeleid tot gecertificeerde redders op het strand. Een deel van de lifeguards wordt getraind in het gebruik van de reddingwaterscooters. De Yamaha WaveRunners zijn licht in gewicht en mede daardoor makkelijker lanceerbaar vanaf het strand dan een rubberboot met buitenboordmotor.

De schenkingen kwamen tot stand tijdens het jaarlijkse Reddersgala in Noordwijk. Het Dorus Rijkers Fonds, dat veel projecten van de KNRM ondersteunt, doneerde drie vaartuigen. Het Van Zadelhoff Fonds, van de vastgoedondernemer en fervent watersporter Cor van Zadelhoff, doneerde één reddingwaterscooter.

Yamaha Motor Europe, branche Nederland levert al meer dan 33 jaar buitenboordmotoren aan de KNRM. Een langdurige relatie, mede dankzij de betrouwbaarheid en service van Yamaha. Als dank voor de keuze en aanschaf van deze reddingwaterscooters, doneerde Yamaha Motor Europe branche Nederland zelf ook een WaveRunner. In totaal gebruikt de KNRM nu dertien Yamaha reddingwaterscooters.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij