Skip to main content

Congres Wij Duiken Veilig

Datum: woensdag 21 augustus 2019 | Sectie: Nieuws

Op vrijdag 27 september 2019 vindt voor de eerste maal ‘Wij duiken veilig’ plaats, het congres voor elke professionele duiker en duikprofessional, zowel binnen de beroeps- als de recreatieve duiksector. De KNRM is ook aanwezig op dit congres.

Duiken is een breed begrip. Duikers zijn elk binnen hun eigen werkgebied actief – recreatief en professioneel. De gemene deler is de duikveiligheid die altijd vooropstaat. Toch wordt er binnen elke discipline op geheel eigen wijze gedoken. De vraag rijst dan ook, waarom leren duikers, recreatief en beroepsmatig, niet van elkaar? Waarom zijn krachten in de duiksector niet veel meer gebundeld? De middelen om veilig onder water te verblijven zijn toch echt veelal hetzelfde en veel duikers zijn actief binnen zowel de beroeps- en de recreatieve sector.
Tijdens het congres Wij Duiken Veilig wordt door sprekers uit binnen- en buitenland uit zowel de professionele duiksector als de recreatieve en technische duiksport op bovenstaande vragen ingegaan. Wat ligt er ten grondslag aan bepaald gedrag en hoe kunnen wij een verandering teweegbrengen? Moeten we dat ook en willen we dat ook?

KNRM en duikers
Voor het congres is de samenwerking gezocht met de groep bestaande uit NVD, AMC en DOSA, waar ook de KNRM vertegenwoordigd is. Duiken is een avontuurlijke sport. De KNRM vaart gemiddeld zo'n vijf tot 10 keer per jaar uit voor duikers die in de problemen komen. De reddingstations die rondom duikplekken liggen, oefenen regelmatig met duikers om te trainen hoe je een duiker in de problemen het beste kan helpen.

Als maatschappelijke organisatie wil de KNRM bijdragen aan een veilig recreatief gebruik van het water. Door aandacht te besteden aan preventie, moeten verdrinking, verwonding, materiaalschade en ongerief bij de waterrecreant worden voorkomen. De preventie uitingen van de KNRM moeten watersporters, en dus ook duikers, bewust maken van de gevaren en risico’s behorend bij hun gedrag, zodat zij anders gaan handelen en de risico’s mijden.

Het congres wordt ondersteund door o.a. de Koninklijke Marine, Brandweer Nederland, PADI, NOB, DAN Europe, het AMC, de NVD en andere.

Kijk voor meer informatie en opgave voor deze dag op www.wijduikenveilig.nl

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.