Skip to main content

Privacyverklaring Werving en selectie


 Deze privacyverklaring geeft informatie over hoe de KNRM omgaat met de (persoons)gegevens van haar sollicitanten tijdens het werving- en selectieproces. Onder sollicitanten worden alle kandidaten verstaan die in aanmerking willen komen voor werkzaamheden bij de KNRM. 

De KNRM gebruikt de (persoons)gegevens van haar sollicitanten alleen in het kader van het werving- en selectieproces om de geschiktheid van de kandidaten te kunnen beoordelen. De (persoons)gegevens worden rechtstreeks verkregen van de sollicitanten en (met toestemming) via opgegeven referenties. 

Wij verzamelen van onze sollicitanten: naam, adres en woonplaatsgegevens, telefoonnummer en e-mailadres, geboortedatum, geslacht, motivatiebrief en CV (eventueel met foto). Afhankelijk van de functie kunnen er tijdens de sollicitatieprocedure aanvullende informatie en (persoons)gegevens dor de KNRM worden opgevraagd, indien dit bijdraagt aan de beoordeling van de geschiktheid voor de werkzaamheden. 

De verkregen (persoons)gegevens van afgewezen kandidaten blijven nog maximaal één maand na beëindiging sollicitatieprocedure bewaard. Met toestemming kan KNRM de (persoons)gegevens nog één jaar langer bewaren, voor het geval er in dat jaar een passende functie vrijkomt. 

Op het moment dat de KNRM een kandidaat een aanbod doet of aanstelling aanbiedt, worden de persoonsgegevens gebruikt ter voorbereiding van de arbeidsovereenkomst of op te stellen aanstellingsbrief. Nadat er overeenstemming bereikt is, worden alle (persoons)gegevens die de KNRM tijdens de sollicitatieprocedure heeft verkregen, onderdeel van het (personeels)dossier. 

Kandidaten kunnen op ieder moment een verzoek indienen om sollicitatiegegevens te laten verwijderen of ze in te zien. 

Vragen of opmerkingen over deze privacyverklaring of over hoe de KNRM omgaat met (persoons)gegevens kunnen worden gesteld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Versie: mei 2024

Algemeen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.