Skip to main content

Texels geheim gebrouwen ter ere van 200 jaar KNRM

Texels Geheim onthult: Nieuw bier in kader van 200 jaar KNRM! Het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is voor de Texels Bierbrouwerij reden geweest om onder de vlag van Texels Geheim een speciaal blond bier te brouwen. Een deel van de verkoopopbrengst van dit jubileumbier komt ten goede van de KNRM.

De Texelse bierbrouwerij heeft de afgelopen maanden voortvarend gewerkt aan de ‘geboorte’ van het KNRM-bier. Niet in de laatste plaats omdat op een eiland als Texel de waarde van de Redding Maatschappij volledig wordt onderkend, was het enthousiasme bij de brouwers groot.

Vrijdag 3 mei werden de eerste fusten overhandigd door Beau Trap van de brouwerij aan de vrijwilligers van KNRM reddingstation Texel-Oudeschild die op hun beurt de vaten naar de vast wal brachten.

Een speciaal blond biertje

Het speciale blond biert, dat vooreerst alleen via de horeca te verkrijgen is, is ook écht speciaal geworden, niet in de laatste plaats door de toevoeging van zeezout, een kwinkslag naar het aloude werkgebied van de vrijwillige redders. Verder geeft de toevoeging van koriander en curaçaoschil dit bier een kruidig en fris accent.

Door zijn aantrekkelijk alcoholpercentage (4,5%) en frisse karakter komt dit bier uitstekend tot zijn recht op een zonnig terras. Een heerlijke dorstlesser!

Bekijk waar het KNRM-bier op de tap zit. Vooralsnog is het bier niet op de fles te verkrijgen, maar dit is voor de toekomst niet uitgesloten.

Naamsbekendheid voor de KNRM

De KNRM is verguld met het loffelijke initiatief van de Texelse Bierbrouwerij. Niet alleen vanwege de te verwachten verkoopopbrengst, maar zeker ook omdat het Texels Geheimbier zal bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van de KNRM als goed doel.

Onze missie is het redden en voorkomen van slachtoffers op zee en het ruime binnenwater. Dat doen we, dankzij de steun van donateurs, kosteloos en voor iedereen die daarom vraagt in spoedeisende en niet-spoedeisende gevallen. Of het nu gaat om zeevarenden, watersporters of strandbezoekers.

Wil jij ook helpen? Word dan donateur!

Impressie overdracht van het eerste vaatje Texels geheim

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.