KNRM 200 jaar

Partnership voor een leven

KNRM 200 Club

De KNRM is een van de hoogst gewaardeerde goede doelen in Nederland. Op 11 november 2024 bestaat de KNRM 200 jaar. Om dit bijzondere jubileum een jaar lang te vieren, nodigen wij merken uit om samen te werken en elkaars waarde te versterken. Het jubileumjaar start op 11 november 2023 en eindigt precies een jaar later op de verjaardag in 2024. Gedurende dit jaar en de daaropvolgende jaren willen wij onze naams- en merkbekendheid vergroten met hulp van de KNRM 200 CLUB.

Wij bieden samenwerkingsmogelijkheden die de kernwaarden van de KNRM- betrouwbaarheid, moed, professionaliteit en onafhankelijkheid met jouw merk verbinden. Ontdek hieronder de diverse jubileumactiviteiten en de samenwerkingsmogelijkheden in ons jubileumjaar. Daarnaast gaan wij graag in gesprek om andere opties met elkaar te verkennen om je toe te voegen als lid van de KNRM 200 CLUB.

KNRM 200 Club

KNRM 200 club

Nederland, land van water

Water is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse identiteit. De KNRM speelt hierin al 200 jaar een belangrijke rol. Wij redden levens op zee en het ruime binnenwater op vrijwillige basis en - sinds onze oprichting in 1824 - bewust zonder overheidssteun. Onze bijna 130.000 donateurs voelen zich sterk verbonden met de redders op zee en blijven hen vaak decennialang steunen. In deze video nemen we je mee hoe wij als KNRM vol trots onderdeel zijn van de geschiedenis op de Nederlandse wateren.

x
casio-x-knrm KNRM 200 Club - KNRM
Casio X KNRM partnership

Verbind je merk aan deze unieke activiteiten

Wil je jouw merk verbinden aan de viering van 200 jaar Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij? Dit is dé kans om als lid van de KNRM 200 CLUB deel uit te maken van een bijzonder jubileumjaar vol inspirerende, ontroerende en meeslepende evenementen en projecten. Van de unieke podcastserie tot de spectaculaire jubileumvoorstelling, het prachtige jubileumboek en de avontuurlijke YouTube-serie – er zijn tal van mogelijkheden om jouw merk te koppelen aan de viering van deze iconische Nederlandse organisatie.Ontdek hieronder de verschillende elementen van het jubileumjaar en kies de projecten die het beste bij jouw merk passen. Neem contact met ons op om een samenwerking te bespreken die de merkwaarden van de KNRM en jouw merk op een indrukwekkende manier samenbrengt.

Omarm de 45 delige podcast serie

Wij bieden de mogelijkheid om je merk te koppelen aan afleveringen van deze unieke 45-delige serie, gepresenteerd door Roelof Hemmen. In deze podcast, die geproduceerd wordt samen met gerespecteerde media partners, gaat Roelof op zoek naar de beste, mooiste en meest ontroerende verhalen van de KNRM en gaat hij in gesprek met redders, slachtoffers en nabestaanden. Neem contact met ons op om de sponsoropties te bespreken en samen te werken aan een unieke podcast die jouw merk en de KNRM op een indrukwekkende manier met elkaar verbindt.

Een uniek fotoboek over de ‘Helden van de Zee’

Wij bieden de kans om dit prachtige boek, gerealiseerd in samenwerking met het Scheepvaartmuseum, te sponsoren. Topfotografen Robin de Puy en Jeroen Hofman brengen de 'Helden van de Zee' in beeld, zowel als portret en aan het werk in hun natuurlijke omgeving. Door je merk aan dit unieke boek te verbinden, draag je bij aan het vastleggen van de 200-jarige erfenis en toekomstvisie van de KNRM. Neem contact met ons op om de sponsoropties te bespreken en een blijvende impact te creëren met een samenwerking die jouw merk en de KNRM op een betekenisvolle manier verbindt.

Samen redden we levens

Vraag je je na het lezen van deze pagina af hoe jouw bedrijf zich nog meer kan verbinden met de KNRM? Op onze KNRM bedrijvenpagina vertellen wij je graag meer. We vertellen niet alleen hoe we samen de verbintenis aan kunnen gaan, maar ook wat de KNRM voor jouw bedrijf en merk kan betekenen.

Samenwerken

KNRM 200 Clubleden

vriendenloterij KNRM 200 Club - KNRM

Vriendenloterij

De VriendenLoterij steunt niet alleen organisaties die zich inzetten voor het welzijn van mensen, maar richt zich ook op organisaties die waken over onze rijke cultuur. Denk aan musea, de monumenten bij u in de buurt of het theater waar u graag komt. Dankzij een bijdragen van 850.000 euro van de Vriendenloterij worden veel projecten binnen het jubileumjaar zoals de exposities in de Maritieme Musea, Informatieborden bij de reddingstations en het jubileumboek gerealiseerd.

Website
1.-het-scheepvaartmuseum KNRM 200 Club - KNRM

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum bewaart één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld en bevat onder andere schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en zeekaarten. In het jubileumjaar is Het Scheepvaartmuseum een belangrijke partner van de KNRM. Naast een expositie wordt er op tal van projecten samengewerkt om 200 jaar KNRM onder de aandacht te brengen van Nederland.

Website
pnp-media KNRM 200 Club - KNRM

PnP Media

PnP Media is een frisse en vernieuwende productiemaatschappij. PnP ontwikkelt en produceert programma’s voor alle publieke en commerciële media voor platformen en maakt content voor bedrijven en kennisinstellingen. Samen met de KNRM tekent PnP voor de podcast ‘Redders op Zee’

Website
xsaga KNRM 200 Club - KNRM

XSAGA

XSAGA is een live communicatiebureau. XSAGA creëert betekenisvolle ervaringen waar mensen en merken met elkaar verbonden worden. Met XSAGA werken we aan de productie van de KNRM 200 Jaar Anthem en de jubileumvoorstelling 'Symfonie van het Water’

Website
texels KNRM 200 Club - KNRM

Texelse Bierbrouwerij

De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij brouwen sinds 1999 hun bijzondere bieren van uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Een aantal bieren wordt zelfs nog gebrouwen met authentiek Texelse gerst. Speciaal voor het jubileumjaar heeft de Texelse Bierbrouwerij een KNRM biertje ontwikkeld. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de KNRM. Daarnaast is het biertje een mooie gelegenheid om het verhaal van de KNRM bij een breed publiek te kunnen vertellen.

Website
fishermans-friend KNRM 200 Club - KNRM

Fisherman’s Friend

Fisherman’s Friend waardeert de kracht en vastberadenheid van de mannen en vrouwen van de KNRM. Ze zijn gemaakt van strong stuff. En strong stuff is the good stuff. Als gezamenlijke vriend van de vissers helpt Fisherman’s Friend de KNRM om er nog eens 200 jaar als redders op zee te zijn. Naast dat Fisherman’s Friend de podcast mogelijk maakt spelen ze ook een rol in de toeristencampagne op de Waddeneiland gedurende de zomer van 2024.

Website
bereik KNRM 200 Club - KNRM

Bereik.nl

Bereik is in 2014 opgericht om de jonge markt van digitale buitenreclame te veroveren. Bereik was toentertijd de eerste die zich volledig ging richten op de digitale variant van buitenreclame. Momenteel beschikt Bereik over ruim meer dan 100 digitale billboards op toplocaties. Samen bereiken de digitale billboards ruim 18 miljoen passanten per week. Met bereik.nl gaat de KNRM in 2024 haar boodschap door Nederland verspreiden.

Website
moskito-media KNRM 200 Club - KNRM

Moskito Media | Gerben Bakker

Als freelance creative director, show-regisseur (event), tekstschrijver en programmamaker zet Gerben Bakker zijn vaardigheden en ervaring met veel enthousiasme in voor live-events, video-tv, en muziekproducties. Voor de KNRM heeft Gerben Bakker de concepten ontwikkeld voor de KNRM 200 Jaar Anthem en de jubileumshow ‘Symphony of Water’

Website
beel-en-geluid KNRM 200 Club - KNRM

Beeld en Geluid

Beeld & Geluid is het instituut voor media. Beeld en Geluid beheert een brede, dagelijks groeiende mediacollectie. Naast één van de grootste audiovisuele collecties van Europa vind je ook andere mediavormen in haar collectie, zoals geschreven pers, politieke prenten, websites en media gerelateerde objecten. Voor de KNRM heeft Beeld en geluid historische en recente beelden uit het archief ter beschikking gesteld voor diverse toepassingen in het jubileumjaar.

Website
anthony-veder-logo KNRM 200 Club - KNRM

Anthony Veder

Anthony Veder is gespecialiseerd in transport van vloeibaar gas en speelt daarbij een centrale speel in de transitie naar een duurzamere wereld. Deze in Rotterdam gevestigde rederij onderhoudt langdurige relaties met toonaangevende bedrijven over de hele wereld door het bieden van veilige, betrouwbare en duurzame diensten, ondersteund door een vloot van technologisch geavanceerde gastankers. Anthony Veder is sponsor van  de jubileumvoorstelling ‘Symfonie van het Water’.

Website
port-of-rotterdam KNRM 200 Club - KNRM

Port of Rotterdam

Het doel van het Havenbedrijf Rotterdam is de versterking van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én industriecomplex van wereldniveau. Niet alleen in omvang, maar ook in kwaliteit. Het Havenbedrijf kan en wil impact maken en richt zich daarom op de versnelling van de verduurzaming in de haven en is partner in de digitalisering van de haven en logistieke ketens. Havenbedrijf Rotterdam is sponsor van de jubileumvoorstelling ‘Symfonie van het Water’.

Website
anwb KNRM 200 Club - KNRM

ANWB

De ANWB heeft maar liefst 5 miljoen leden. Daarmee zijn we de grootste vereniging van Nederland. En dat helpt! Omdat we zoveel leden hebben, kunnen we namelijk ontzettend veel doen. En dat doen we ook graag voor de KNRM. Met de inzet van ons bereik brengen we het goede werk van de KNRM onder de aandacht van miljoenen Nederlanders, en helpen we de jubileumactiviteiten op de kaart te zetten

Website
ptt KNRM 200 Club - KNRM

POSTNL

Binnen Nederland, maar ook daarbuiten. Te voet, te paard en later bezorgden ze met de posttrein. Voor een lange tijd was PostNL het enige postbedrijf binnen Nederland. Eerst onder de naam PTT Post, TPG Post en daarna TNT Post. Sinds 2011 zie je de oranje bezorgers in elke hoek en straat onder de naam PostNL. Voor het jubileumjaar van de KNRM heeft PostNL een set van 10 postzegels gemaakt.

Website
knm KNRM 200 Club - KNRM

Koninklijke Nederlandse Munt

Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie. De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top 5-producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten. De KNRM krijgt in het jubileumjaar een officiële 5 Euro herdenkingsmunt.

Website
untitled-4 KNRM 200 Club - KNRM

Damen

Damen staat voor kameraadschap, vakmanschap, ondernemerschap en rentmeesterschap. Als familiebedrijf zetten ze zich in om de toekomst te verzekeren met zorg voor onze oceanen, zeeën, meren en rivieren. Met het uitgebreide portfolio van maritieme diensten stellen ze de wereld in staat om verantwoordelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die onze wateren bieden. Damen steunt de KNRM met een bijdrage voor de ‘Symfonie van het Water’.

Website
van-oord KNRM 200 Club - KNRM

Van Oord

Van Oord werkt veilig, en samen met haar opdrachtgevers en stakeholders komen zij tot innovatieve en duurzame oplossingen. De groeiende wereldbevolking heeft meer ruimte nodig. Maritiem transport vereist nieuwe en verbeterde infrastructuur. Klimaatverandering vraagt om betere kustbescherming. De vraag naar energie blijft stijgen en een duurzaam energiesysteem is essentieel om te kunnen voorzien in de energiebehoefte in de toekomst. Van Oord steunt de KNRM met een bijdrage voor de ‘Symfonie van het Water’.

Website
huisman KNRM 200 Club - KNRM

Huisman Equipment

Huisman Equipment ontwerpt, fabriceert en onderhoudt zware constructies installaties voor ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in de markten voor duurzame energie, olie en gas, civiele werken, naval en recreatie. Het productassortiment bestaat uit kranen, offshore wind tools, pijpleg- en boorinstallaties en speciale projecten. Damen steunt de KNRM met een bijdrage voor de ‘Symfonie van het Water’.

Website

Heb je vragen of ideeën?

Mail ons of bel voor een afspraak en vraag naar Edward Zwitser, Bas Dijkstra of Ralf van Vegten.

Tot ziens!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij