Skip to main content

KNRM waakt over de veiligheid op de Waddeneilanden

Datum: maandag 08 juli 2024 | Sectie: 200 jaar nieuws

Elk jaar kiezen meer dan een miljoen mensen voor een vakantie op de prachtige Waddeneilanden, aangetrokken door het strand, de zee, het Wad en de rust. Het unieke eilandgevoel is onvergetelijk. Maar wat gebeurt er als er iets misgaat? Wie redt je uit de zee, of vervoert je van het strand of uit de duinen naar de ambulance of zelfs naar de wal?

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is op de Waddeneilanden altijd dichtbij. De KNRM Lifeguards, reddingboten, kusthulpverleningsvoertuigen en vrijwillige bemanning staan paraat om in noodsituaties snel en effectief hulp te bieden. Al sinds 1824 opereert de KNRM bewust zonder overheidssteun, zodat haar beleid volledig gericht kan zijn op de veiligheid van de bemanning en de mensen die we redden.

KNRM-campagne

In het jaar waarin de KNRM 200 jaar bestaat, voert de reddingsorganisatie een campagne op de Waddeneilanden om het belang van de KNRM voor de toeristen te laten zien. Onder het motto ‘De zee is mooi maar onvoorspelbaar’ belicht de KNRM haar veelzijdige werk in een brede campagne. Van narrowcasting in de bussen in Noord-Nederland tot op de veerboten, en met een magazine dat te vinden is in de hotels en vakantiehuisjes. De KNRM nodigt de toeristen daarnaast uit om langs te komen op een serie open avonden die worden gehouden door de reddingstations op de Waddeneilanden.

Campagne Uiting Wadden foto KNRM

Actuele informatie voor een veilig strandverblijf

In de zomermaanden verzorgen de KNRM Lifeguards de strandbewaking op de vier Friese Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Via de website knrm.nl vind je belangrijke en actuele informatie om veilig op het strand te verblijven. “Onze belangrijkste tip is om altijd te letten op de vlaggen bij de KNRM Lifeguard-post die aangeven of het wel of niet veilig is om in het water te zijn. Zwem tussen de rood/gele vlaggen die het veilige zwemwater markeren en ga nooit alleen zwemmen. Zorg dat iemand je altijd in de gaten houdt en alarm kan slaan als er iets misgaat,” aldus KNRM Lifeguard Hein-Willem.

Donateur worden

De steun van donateurs is belangrijk voor de missie van de KNRM. Als donateur help je de KNRM om levens te blijven redden, de vrijwillige bemanning te trainen en het materiaal te onderhouden. Tijdens de campagne hoopt de KNRM veel toeristen en eilanders te overtuigen donateur te worden. 

Partners

De campagne op de Waddeneilanden kan dankzij een serie partners plaatsvinden. De rederijen TESO, Doeksen en Wagenborg, die de veerboten naar de eilanden exploiteren, busvervoerder ARRIVA, de lokale VVV-organisaties en Fisherman’s Friend zorgen voor de zichtbaarheid van de KNRM. Daarnaast steunen ruim honderd lokale ondernemers op de eilanden de campagne door het magazine ‘Redders op Zee’ te verspreiden onder gasten.

KNRM toeristencampagne kiters bij Arriva bus fotograaf Ralf van Vegten

Bezoek www.knrm.nl/wadden voor meer informatie.

200 jaar nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.