Skip to main content

2013-heden

-Het huidige overlevingspak is gemaakt van ademende stof. De pakken zijn per persoon op maat gemaakt. Daardoor is het draagcomfort hoger. Het opblaasbare reddingsvest is geïntegreerd in het overlevingspak, zodat je altijd extra drijfvermogen bij je hebt.

  • Hits: 758

Groot en erg warm

De pakken van de jaren ‘90 zijn behoorlijk warm en hebben een flink reddingsvest. Sommigen deden het vest weleens uit omdat het bij een actie in de weg zat. Maar als redder hoor je jezelf niet onnodig in gevaar te brengen.

  • Hits: 658

Eerste overlevingspak

De eerste echte overlevingspakken zijn werkpakken uit de offshore, ontwikkeld door Helly Hansen. Het pak isoleert, is waterdicht en heeft drijfvermogen zonder reddingvest. Voor de veiligheid dragen redders er een extra opblaasbaar reddingsvest op.

  • Hits: 639

Waterdicht en drijvend

Eind jaren ‘70 werken we met waterdichte pakken, waarin je kunt blijven drijven. Volgens oud-collega’s werd dat pak van binnen net zo nat als van buiten, als je de capuchon niet opzette.

  • Hits: 655

Nieuwe materialen

In de jaren ‘60 komen nieuwe materialen beschikbaar. De oranje reddingsvesten zijn van schuimrubber, het gele oliegoed van kunststof. Deze pakken moeten een stuk comfortabeler en lichter geweest zijn dan de versie ervóór.

  • Hits: 674

Meer artikelen …

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.