Skip to main content

Blijdschap vanwege donatie!

  • Fotogallery:
  • 31-10-2022

De KNRM ontvangt geen overheidssteun en is daardoor afhankelijk van donaties van mensen die het werk een warm hart toedragen.

Een grote gift mochten wij ontvangen van mevrouw van Trierum uit Rotterdam. Dit was reden om haar, samen met haar zus uit te nodigen op reddingstation Westkapelle om haar persoonlijk hiervoor te bedanken. 

Als kind waren beide zussen al bekend met het bestaan van de KNRM. Hun ouders steunden ook de reddingmaatschappij en er was in huis altijd wel iets te vinden met het logo van de KNRM erop.

Op uitnodiging van de bemanning trok mevrouw van Trierum de stoute schoenen aan en ging mee op een tochtje met de reddingboot!

nieuwsbericht

  • Hits: 700

Trouwe donateurs in het zonnetje gezet

  • Fotogallery:
  • 05-11-2022

Op vijf november, een week vóór haar 198e verjaardag, heeft de KNRM haar trouwe donateurs in het zonnetje gezet. Op station Westkapelle waren aanwezig de heer en mevrouw van der Werf en de heer Geluk. Allen zijn al zestig jaar donateur!

Onder het genot van een kopje koffie en KNRM taartjes kregen zij de ere-speldjes opgespeld en het boek "Wie goed doet..." overhandigd en een puzzel met een mooie afbeelding van reddingstation Westkapelle.

Na een interessante presentatie over de geschiedenis van de KNRM door secretaris Willem Veneman werden de heren uitgenodigd voor een vaartocht met reddingboot Uly. Mevrouw van der Werf koos voor een ritje langs de zee met het kusthulpverleningsvoertuig.

Het was een memorabele ochtend. KNRM reddingstation Westkapelle is blij met haar trouwe donateurs!

  • Hits: 982

Jacht in nood

  • Fotogallery:
  • 01-08-2022

Om 19.30 is reddingboot Uly uitgerukt voor een jacht dat lek was geraakt bij de boei OG 17 voor Zoutelande. Bij aankomst werden snel 2 mannen en de motorpomp overgezet. Direct werd begonnen met het leegpompen van de machinekamer. Op dat moment stond deze al voor 80 procent onder water. Gelukkig daalde het water en kon het schip veilig aangemeerd worden aan de Poseidonsteiger in Vlissingen. Het lek bleek veroorzaakt door een kapotte koelwaterslang. Door snel handelen zijn schip en bemanning van de ondergang gered!

nieuwsbericht

  • Hits: 704

Oefening samen met de Strandwacht

  • Fotogallery:
  • 27-07-2022

De vrijwilligers van de KNRM Westkapelle en de werknemers van de Stichting Strandexploitatie Veere hebben in de avond van de 27e juli op het strand van Zoutelande een gezamenlijke oefening gehouden, om de samenwerking tussen beide organisaties te bevorderen. 

De casus was dat er vier zwemmers in de problemen waren geraakt. Na alarmering door de Kustwacht zijn de strandwachten met waterscooters te water gegaan en hebben tevens met auto's de waterlijn afgezocht. Intussen sloot de KNRM Westkapelle aan met de reddingboot en het kusthulpverleningsvoertuig. Strandwachten hebben het ondiepe water afgezocht, terwijl de vaartuigen zoekslagen maakten. De slachtoffers werden door een goede samenwerking snel gevonden, aansluitend gestabiliseerd en naar de stgrandpost gebracht om daar overgedragen te worden aan het ambulancepersoneel.

We kijken terug op een geslaagde oefening waarin met name de communicatie tussen de KNRM en de Strandwacht centraal stond.

  • Hits: 668

Open avond

  • Fotogallery:
  • 21-07-2022

De eerste open avond van 2022.

Na een aantal jaren zonder open avonden, mochten we weer los! Er volgde een mooie demonstratie met de reddingboten Zeemanshoop uit Breskens, de Uly en de Fint van Westkapelle en het kusthulpverleningsvoertuig.

 

nieuwsbericht

  • Hits: 686

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.