Skip to main content

Medische evacuatie van cruiseschip

  • Fotogallery:
  • 21-04-2023

Vrijdagavond om 22:37 uur zijn wij samen met de helikopter van de Nederlandse Kustwacht opgeroepen voor een medische evacuatie van een cruiseschip. Het cruiseschip was onderweg van Hoek van Holland naar de haven van Oostende in België

Het cruiseschip heeft een rondje gevaren om zo dicht mogelijk bij de haven te blijven. Terwijl reddingboot Jeanine Parqui en de helikopter van de Nederlandse Kustwacht onderweg waren. Bij aankomt heeft de reddingboot Jeanine Parqui twee opstappers over gezet om assistentie te verlenen aan de patiënt. Ook de helikopter heeft twee man naar beneden gelaten waarna gezamenlijk de evacuatie is voorbereid. De patiënt is met de helikopter van de Nederlandse Kustwacht overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Reddingboot Jeanine Parqui heeft de bagage van het slachtoffer meegenomen welke een dag later is opgehaald.

 

reddingrapport

  • Hits: 468

Boot van krib in Waterweg gesleept

  • Fotogallery:
  • 15-05-2020

Vrijdag tegen 17.00 uur gealarmeerd voor een schip die vastzit op een krib in de Nieuwe Waterweg. Spoedig met de KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ richting het noodlijdende vaartuig. De P2 en de havendienst waren reeds aanwezig maar konden niet dichtbij genoeg komen door de krib en stroming.

Na 5 minuten aangekomen, schuin tegenover de Berghaven zat het scheepje op een krib. De schipper wist de reddingboot tegen het noodlijdende schip te manouvreren en de sleeptros over te geven. De sleepverbinding was snel gemaakt en met steeds een beetje meer kracht kwam de boot los.

Het schip naar de Berghaven begeleid omdat men er zeker van wilde zijn dat het niet zou zinken. In de haven werd het scheepje grondig gecontroleerd en de schade bleek mee te vallen. Na het aanmeren ging en de redders weer huiswaarts voor de maaltijd.

reddingrapport

  • Hits: 5062

Reddingboot 2020 op video

  • Fotogallery:
  • 25-04-2020

Reddingboot 2020 op video, helaas het is niet anders. KNRM winkelartikelen zijn het hele jaar door bij aanwezigheid in ons bemanningsverblijf te verkrijgen.

1 mei 2021 staat de volgende Nationale Reddingbootdag in de agenda. In deze tijd zonder zekerheden hopen wij u dan weer op ons reddingstation te mogen begroeten.

{youtube E3TnbrFTM2I}

 

 

nieuwsbericht

  • Hits: 9055

KNRM’er Arie van der Ende benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

  • Fotogallery:
  • 25-04-2020

KNRM reddingstation Hoek van Holland heeft er weer een lid in de orde van Oranje-Nassau bij. Arie van der Ende, 18 jaar actief opstapper geweest op ons station.

Arie is actief redder geweest tot 1 januari 2017, hij vervult nog steeds als lid van de Plaatselijke Commissie de functie van penningmeester. Arie is ook penningmeester voor kindercentrum het Kompas in Hoek van Holland. Ook is Arie actief als commissielid bij de bouwbegeleiding voor het Hoekse deel van de metro.

nieuwsbericht

  • Hits: 4143

Gewonde zwaan gered uit Waterweg

  • Fotogallery:
  • 18-04-2020

Zaterdag rond 12.30 uur door het Kustwachtcentrum gevraagd te varen voor een gewonde zwaan in de Nieuwe Waterweg. Redders van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij station Hoek van Holland hebben zich hierover ontfermd.

Op aanwijzingen de zwaan met een gewonde vleugel gevonden nabij de Noorderpier. Met de bijboot van de KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ de zwaan weten te vangen en aan boord te nemen. Na aankomst in de Berghaven, uurtje na het alarm is de gewonde zwaan met de dierenambulance naar de zwanenopvang in Vlaardingen gebracht.

 

  • Hits: 3208

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.