Jonge vrouw valt van paard

28 februari 2016

Jonge vrouw na val van paard met onbekend letsel overgebracht naar Medisch Centrum Alkmaar.

Een jonge vrouw (13) is op het strand van Egmond Binnen gevallen van haar paard en is na de val tijdelijk niet aanspreekbaar. Het slachtoffer wordt door haar vriendin in de stabiele zijligging gelegd en een toevallig passerend arts verleend eerste hulp.

Enkele minuten na de 1-1-2 melding is vanuit Egmond de terreinauto van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) onderweg naar het slachtoffer. Het eveneens gealarmeerde Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Egmond wacht op de twee aanrijdende ambulances.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Als de terreinauto van de ERB ter plaatse is assisteert de bemanning de reeds aanwezige huisarts tot dat het ambulance personeel is gearriveerd. Het slachtoffer is inmiddels redelijk aanspreekbaar en wordt gestabiliseerd voor vervoer.

Op het strand in Egmond aan Zee wordt een ruimte vrijgemaakt voor het Mobiel Medisch Team (MMT) welke met de traumahelikopter ter plaatse komt.

Het slachtoffer wordt met het KHV van de KNRM vervoerd naar de gereedstaande ambulance en wordt met spoed naar het Medisch Centrum Alkmaar vervoerd.

De bemanning van de KNRM en de ERB zorgen samen met de Politie voor een veilig vertrek van de Traumahelikopter.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij